AERODROM MAMAC ZA PRIVREDNIKE: Ministar spoljne trgovine BiH sa gradonačelnik Trebinja o formiranju prve slobodne zone u RS

D. C.

17. 09. 2020. u 09:20

MINISTAR spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić sastali su su četvrti put po pitanju formiranja prve slobodne zone u Republici Srpskoj, a ovaj put sastanku su prisustvovali i predstavnici spoljnotrgovinske komore BiH i privrednih komora Republike Srpske i FBiH.

АЕРОДРОМ МАМАЦ ЗА ПРИВРЕДНИКЕ: Министар спољне трговине БиХ са градоначелник Требиња о формирању прве слободне зоне у РС

Foto: D. Curać

- U toku je izrada elaborata o prvoj slobodnoj zoni u Republici Srpskoj koja će biti smeštena u rejonu Draženske Gore. Prednosti naše slobodne zone su blizina luke Ploče i budućeg aerodroma u našem gradu, što će nam omogućiti da ozbiljnije kompanije počnu svoje poslovanje u Trebinju - istakao je Ćurić.

Ministar Košarac istakao je da je osnivanje slobodne zone najbolji odgovor svim privrednicima ne samo u Hercegovini i Srpskoj, već i u Federaciji BiH.

- Brojne su su prednosti područja Trebinja, što će slobodnu zonu učiniti veoma atraktivnom za potencijalne investitore. Upravo zato veoma je važno da u narednom periodu zakon o slobodnim zonama dobije i Srpska, jer u FBiH postoje čak četiri formirane zone - naglasio je Košarac.

Planirano je da se slobodna zona na području Trebinja prostire na oko 14 hektara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna