VUČIĆ ČESTITAO PRAZNIK SVIM SRBIMA: Političkim sredstvima moramo se boriti za slobodu

Tanjug

utorak, 15. 09. 2020. u 21:33

ВУЧИЋ ЧЕСТИТАО ПРАЗНИК СВИМ СРБИМА: Политичким средствима морамо се борити за слободу

Foto: V.Tripić

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić poručio je, povodom Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, da se srpski narod političkim sredstvima mora boriti za slobodu.

- Danas slavimo jedinstvo i slobodu. Danas slavimo proboj Solunskog fronta. A među tim borcima bilo je više od 10 odsto dobrovoljaca iz Hercegovine, Krajine, Like, Dalmacije. Zato je veoma važno kada se suočavamo sa velikim izazovima, bez obzira na naše ekonomske uspehe, moramo da budemo jedinstveni. Da budemo pametni i da se političkim sredstvima borimo za slobodu srpskog naroda", istakao je Vučić, koji se video linkom obratio na Akademiji "Pohvala srpskom narodu" u Banjaluci.

Vučić je čestitao praznik narodu Srpske, Srbije i svim Srbima na svetu.

- Možemo da osiguramo budućnost naše dece. Čestitam narodu Srpske, Srbije, i svim Srbima sveta ovaj praznik, uz našu lepu zastavu - istakao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (34)

Lokal Patriota Ali Pre Svega Patriota

16.09.2020. 00:00

Sjajan potez. Još jedan u nizu posle Vašingtona. I srećan Vama Predsedniče, kao inicijatoru i svima Dan srpske Zastave i svih Srba! Dan koji će slaviti dostignuća našeg naroda, države Srbije i svih njenih gradjana bez obzira na nacionalnost, a koji se pod ovim banerom okupljaju sa dobrim namerama i dobrom duhu, okrenuti pogledom ka napred u budućnost, koji žele da u miru žive ispunjenim i bogatim životima bez predrasuda i zle krvi,već da stvaraju i iza sebe grade a ne ruše mostove! Izvinjavam se svima što nisam u oba komentara koja sam ostavio naveo tačno i puno ime praznika(možda sam pogrešio jer sam skoro tek uspavao decu i završio sa poslom),ali bitno je da umem da prepoznam napredak i njegov duh, odnosno šta ovaj novouspostavljeni praznik treba da simbolizuje i predstavlja! A žurim i želeo bih svima da čestitam, pa i inicijatoru pre nego da otkuca ponoć i novi dan! Živeli gradjani Republike Srbije i Srbi gde god da živite i zapamtite, da u istoriji smo uvek u ratu stradali na ovaj ili onaj način, a u miru prosperirali.

Pavle

16.09.2020. 07:45

Srpski narod mora da bude jedinstven i da stremi svojim nacionalnim interesima. Pogledajte smao narode u okruženju kako se oni bore za sebe i svoje interese.

Mihajilo

16.09.2020. 09:59

Lepo je što imamo svoj praznik i što će se I na ovaj način povezati svi Srbi, ma gde u svetu da žive. To jeste glavni cilj, osećaj pripadnosti je veoma važan.

Milan Nenadovic

16.09.2020. 10:30

Iskreno ne vidim ništa sporno u obeležavanju dana proboja solunskog fronta. Čak sam mišljenja da smo to trebali krenuti ranije da obeležavamo.

OM

16.09.2020. 10:56

Dobra odluka što Srbi imaju svoj praznik koji treba da bude podsetnik da ne samo na taj dan budemo složni i ponosni što pripadamo borbenom narodu za koji predaja nikada nije bila opcija.