KOMEMORACIJA NA SPOMEN GROBLJU „MALI ZEJTINLIK“: Povodom Dana nestalih i poginulih u minulom ratu u BiH

R. Milović

15. 09. 2020. u 12:47

U OBELEŽAVANjU Dana nestalih i poginulih Srba u minulom ratu u BiH, vence na centralni krst na Vojnom spomen groblju „Mali Zejtinlik“ u Sokocu, položila je delegacija Grada Istočno Sarajevo, sa načelnikom Sokoca Milovanom Bjelicom i Milkom Kokot, koja već 29 godina bezuspešno pokušava da dođe do posmrtnih ostataka oca Gojka i brata Dragana.

КОМЕМОРАЦИЈА НА СПОМЕН ГРОБЉУ „МАЛИ ЗЕЈТИНЛИК“: Поводом Дана несталих и погинулих у минулом рату у БиХ

Foto R.M.

-Preko 1.600 je nestalih , a Tužolaštvo i Sudovi i nakon 25 godina od završetka rata ne ulažu napor da se pronađu posmrtnih ostaci pobijenih i nestalih Srba.

Moraju biti ažurniji, jer ako se sve nastavi ovim tempom, to nikada neće biti učinjeno. Tome se mora stati u kraj, jer u suprotnom će to biti najveća nacionalna sramota i Srpski poraz-rekao je Miroslav Lučić predsednik Skupština Grada Isočno Sarajevo.

Nakon Dejtona, iz Sarajevo, Ilidže,Vogošće...na Sokolac se sa posmrtnim ostacima roditelja i saboraca preselilo 1500 Srba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)