RATNI INVALID NAPOKON IMA KROV NAD GLAVOM: Na Majevici ostao invalid, opština mu rekonstruiše kuću

V. Mitrić

11. 09. 2020. u 20:53

NAČELNIK opštine Ugljevik, Vasilije Perić, i predsednikom ovdašnje Boračke organizacije Jovan Marinković posetili su ratnog vojnog invalida Branislava Todorovićam kome se uz podršku opštine menja krov i rekonstruiše stambeni objekat.

РАТНИ ИНВАЛИД НАПОКОН ИМА КРОВ НАД ГЛАВОМ: На Мајевици остао инвалид, општина му реконструише кућу

Foto: V. Mitrić

Todorović je zahvalio načelniku Periću i Boračkoj organizaciji Ugljevika na podršci i dodao da se od 1994. godine kada je ranjen služi invalidskim kolicima.

Foto: V. Mitrić

- Kao mladi vojnik bio sam zarobljen u hrvatskom Bjelovaru, a nakom oslobađanja nalazio sam se i na Vukovarskom ratištu. Ranjen sam 1994 godine na planini Majevici kao pripadnik Vojske Republike Srpske i od tada sam invalid - priča nam Todorović.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić rekao je da se ukazala potreba da se zameni krov i sanira sve što je potrebno na ovom stambenom objektu koje se finansira iz budžeta lokalne uprave sa 10.000 KM.

- Važno je održavati kvalitetnim uslove života za našeg sugrađanina Todorovića, a on  je samo jedan u nizu od onih koji su dali ogroman doprinos u stvaranju Republike Srpske – kaže Perić, istakavši da je dužnost pomaganje onima koji su najviše dali za stvaranje Srpske i opstanak srpskog naroda i njihovim potomcima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a