NOVA AUTOBUSKA STANICA U BIJELJINI: Radovi „teški“ 3,2 miliona KM, prvi autobusi dogodine u aprilu

V. MITRIĆ

10. 09. 2020. u 13:28

IZGRADNjA nove autobuske stanice u Bijeljini dobro napreduje i prvi autobusu mogu da se očekuju već u aprilu naredne godine.

НОВА АУТОБУСКА СТАНИЦА У БИЈЕЉИНИ: Радови „тешки“ 3,2 милиона КМ, први аутобуси догодине у априлу

Foto: V. Mitrić

Ovo je rekao Mićo Mićić, gradonačelnik Bijeljine, ocenjujući ovaj posao kao jedan od najevćih koje lokalna vlast ostvaruje sa republičkom vladom u Banjaluci.

Bijeljina je od Vlade RS dobila hektar zemljišta na kom se nalazila stara Željeznička stanica, a grad je, u skladu sa Regulacionim planom, počeo izmeštanje autobuske stanice iz centra grada na lokaciju dodeljenog zemljišta.

- Pored smanjenog zagađenja u centru, očekujemo da će izgradnjom nove autobuske stanice značajno biti smanjena gužva u saobraćaju koju su stvarali autobusi prolazeći glavnim ulicama Bijeljine – kaže Mićić. Kao dopunu ovom projektu Mićić je najavio izgradnju nove, savremene saobraćajnice u Bijeljini, koja će pored dva trotoara i biciklističke staze imati tri drvoreda.

Na prošloj sednici Vlade RS je usvojena odluka da se Bijeljini dodeli čitava željeznička pruga koja prolazi kroz grad, a Regulacionim planom je tu predviđena ulica.

Ova ulica će od nove autobuske stanice, pored silosa „Žitoprometa“ izlaziti na kružni tok, koji će biti izgrađen kod Centra za visoko obrazovanje.

Izgradnja nove Autobuske stanice vredna je 3,2 miliona KM.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati