BOLESNI, UZ NEPOKRETNOG SINA, MUČE SE GODINAMA: Maksimovićima iz Bijeljine stigla pomoć grada

V. MITRIĆ

09. 09. 2020. u 16:57

GRADSKA uprava Grada Bijeljina, na inicijativu Fondacije „Ruka prijateljstva“, izdvojila je iz budžeta 8000 konvertibilnih maraka za izgradnju kupatila u domu Milene Maksimović.

БОЛЕСНИ, УЗ НЕПОКРЕТНОГ СИНА, МУЧЕ СЕ ГОДИНАМА: Максимовићима из Бијељине стигла помоћ града

Foto. V. M.

Ova žena iz bijeljinskog naselja Koviljuše ima dvadesetogodišnjeg sina koji je nepokretan od rođenja.

Milena je istakla da su joj Gradska uprava i gradonačelnik Mićić pomogli i pre nekoliko meseci, kada su za Dušana kupljena nova kolica.

- Staro kupatilo je bilo malo i nepristupačno, pogotovo za Dušana koji ima posebne potrebe. Donedavno sam morala da ga kupam u većoj kanti ili buretu, ali nakon što je gradonačelnik ispunio obećanje, moje svakodnevne muke su bar malo olakšane – naglasila je Maksimovićeva.

Prema Mileninim riječima, cela porodica, koju čine i njen suprug i sestra, živi od socijalne pomoći koja iznosi 460 KM.

Foto. V. M.

- Suprug i ja bolujemo od dijabetesa, a dodatne prihode pokušavam da obezbedim tako što gajim koke nosilje i dve koze. Sestra ponekad ide u nadnicu i nekako uspevamo da preživimo. Dušanu su svakodnevno potrebne i pelene, kao i posebna hrana – dodala je Maksimovićeva.

Gradonačelnik Mićić obećao je o da će nadležno odeljenje Gradske uprave sačiniti predračun za dodatne spoljne građevinske radove na kući u kojoj žive Maksimovićevi.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)