HUMANI GEST KABINETA PREDSEDNICE RS: Donirano 10.000 maraka za izgradnju Dnevnog centra u Kosovskoj Mitrovici

S.M.

03. 09. 2020. u 11:29

KABINET predsednika Republike Srpske Željke Cvijanović donirao je 10.000 KM za završetak izgradnje Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici.

ХУМАНИ ГЕСТ КАБИНЕТА ПРЕДСЕДНИЦЕ РС: Донирано 10.000 марака за изградњу Дневног центра у Косовској Митровици

Foto: Srna

Takođe, donirano je i 5.000 KM za štampanje knjige "Humano srce Srpske" autora Slavka Basare, saopštio je Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji iz Banjaluke.

Predsednik Odbora Milorad Arlov zahvalio je Cvijanovićevoj za podršku za zavšetak izgradnje Dnevnog centra koji je namenjen deci i mladima sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji, kao i što je pomogla da što pre bude odštampana knjiga koja govori o višegodišnjoj humanosti Odbora i Republike Srpske prema Srbima na Kosovu i Metohiji.

– Od svakog prodanog primerka knjige 50 odsto sredstava će biti usmereno za ovaj centar i za pomoć deci i mladima sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji. Ova knjiga, nastala iz velike humanosti, i sama će služiti humanosti,istakao je Arlov.

On je naveo da će knjiga sadžavati oko 300 stranica teksta i oko 1.000 fotografija, te da su recenzenti banjalučki pisci Tomo Marić i Ranko Preradović, a izdavač "Prosvjeta" Brčko i nekoliko saizdavača.

Arlov je izrazio očekivanje da Dnevni centar bude završen do kraja godine, te poziva sve koji su u mogućnosti da pomognu u prikupljanju još oko 70.000 evra koliko je potrebno da izgradnja bude završena.

– Verujemo da će ostale institucije, gradovi, opštine, javna i privatna preduzeća i humani ljudi Republike Srpske uvažiti našu molbu i pomoći prema svojim mogućnostima-rekao je Arlov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

LAKŠE DO ZAPOSLENJA: Dobojsko Odeljenje za privredu organizovalo prvi sajam zanimanja