NEŠIĆ: Sarajevo da se okrene saradnji a prestane sa histerijom

S.M.

27. 08. 2020. u 15:25

PREDSEDNIK Demokratskog narodnog saveza Nenad Nešić pozdravio je jučerašnji sastanak u Beogradu rukovodstava Republike Srbije i Republike Srpske, naglasivši da ga posebno raduju zajednički ekonomski projekti koji treba da donesu boljitak građanima s obe strane Drine, ali da su jednako važni i kulturno-nacionalni projekti koji su dogovoreni.

НЕШИЋ: Сарајево да се окрене сарадњи а престане са хистеријом

Foto: D. Pozderović

-Zajedničke ekonomsko-poslovne zone u Bratuncu i Bijeljini, uz odličnu putnu infrastrukturu koju dobijamo zahvaljujući podršci Srbije, sigurno će značajno doprineti razvoju i napretku tih krajeva. Od jednakog ekonomskog interesa je i izgradnja aerodroma u Trebinju kao najatraktivnije turističke destinacije u Republici Srpskoj koju svake godine posjećuje sve više i više stranih turista, kazao je Nešić.

Lider DNS je istakao da ga posebno raduju projekti podrške mladim u poljoprivredi.

-Korona je pokazala svu bitnost domaće proizvodnje i ovim projektom ne samo da će se pomoći mladi ljudi nego će i domaći proizvodi postati konkurentniji. Mislim da naš cilj treba da bude da što manje hrane uvozimo, a što više proizvodimo i za domaće i za izvozna tržišta, ocenio je Nešić.

Što se tiče obrazovnih i kulturnih projekata, prema njegovim rečima, oni su jako važni za očuvanje identiteta, i u potpunosti su u skladu sa Sporazumom o specijalnim i paralelnim vezama.

Lider DNS , takođe, je izrazio čuđenje histerijom iz Sarajeva koja je pratila ovaj sastanak.

Nešić smatra da je “sarajevska histerija” skretanje pažnje sa loše ekonomske situacije i bacanje prašine u oči biračima koji treba, kako je rekao, “izgleda da žive od konfrontacija i mržnje, a ne od hleba”.

-Licemerno je da oni koji dve godine nakon izbora nisu ni blizu tog da formiraju Vladu, nekom drže lekcije, konstatovao je.

Nešić je podsetio i da je Narodna skupština RS u februaru 2008.godine, glasovima svih partija iz Srpske, usvojila Rezoluciju o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i Metohije i opredeljenjima RS, konstatujući da mu je žao što neki lideri zaboravljaju na to i sudeći po njihovim izjavama više ne stoje iza tog.

Na kraju, lider DNS Nenad Nešić izrazio je nadu da će i u budućnosti biti što više zajedničkih ekonomskih, kulturnih i naučnih projekata Srpske i Srbije, te je apelovao i na političke faktore iz Sarajeva da se okrenu regionalnoj saradnji i razvoju, te izgradnji mira i prosperiteta, umesto “jalovoj nacionalnoj retorici”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna