SITUACIJA JE VEOMA LOŠA: Dodik prokomentarisao odnos prema Srbima u Federaciji BiH

SRNA

13. 08. 2020. u 17:35

СИТУАЦИЈА ЈЕ ВЕОМА ЛОША: Додик прокоментарисао однос према Србима у Федерацији БиХ

Foto D. Pozderović

SRPSKI ČLAN Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas u Ribniku da je atmosfera za Srbe u Federaciji BiH u pogledu ostvarivanja njihovih prava veoma loša, zbog čega će, ma gde god živeli u tom entitetu, imati njegovu i podršku institucija Republike Srpske.

- Oni su ti koji najbolje svedoče o tome koliko je važno imati Republiku Srpsku. Oni ne kriju da nama to kažu i zadovoljni su Srpskom jer da je nema, bili bi potpuno marginalizovani do svog biološkog nestanka - rekao je Dodik.

Dodik, koji je lider SNSD, naglasio je da ova stranka i zbog zaštite prava Srba u FBiH izlazi na lokalne izbore u 25 federalnih opština, a sve da bi konsolidovala i okupila srpsku zajednicu u tom entitetu.

Prema njegovim rečima, ovoj opštini biće odobrena sredstva za opremanje vrtića, izgradnju vatrogasnog doma i završetak projekta vodosnabdevanja na prostoru Manjače.

Najavio je da će u narednih desetak dana posetiti Petrovo i sa ljudima iz lokalne vlasti, koji su nedavno napustili SDS i prešli u stranku čiji je lider, dogovoriti rešavanje svih problema u toj lokalnoj zajednici. Dodik je rekao da je SDS u Petrovu pokušao nešto da uradi preko svog lidera Mirka Šarovića i zajedničkih institucija, ali da ništa nisu uradili.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)