SVE VIŠE OBOSTRANIH UPALA PLUĆA: U Bijeljini alarmantno, ugroženi i mladi

V. Mitrić

31. 07. 2020. u 13:50

U BIJELjINSKOJ kovid-bolnici trenutno se nalazi 36 pacijenata, od kojih je petoro priključeno na respiratore i životno su ugroženi, rečeno nam je u GŠ za vanredne situacije i Bijeljini.

СВЕ ВИШЕ ОБОСТРАНИХ УПАЛА ПЛУЋА: У Бијељини алармантно, угрожени и млади

Foto: V. Mitrić

- Od njih petoro, dvoje je intubirano, a većina drugih pacijenata koristi osnovnu potporu kiseonikom. Sve je veći broj pacijenata sa teškom kliničkom slikom prouzrokovanom zarazom virusom korona i zato nam je neophodno povećanje smeštajnih kapaciteta – priča vršilac dužnosti direktora bijeljinske bolnice profesor dr Zlatko Maksimović.

Pod nadzorom Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Bijeljina trenutno se nalazi 416 ljudi, a ukupno je na virus korona pozitivno 104 građanina, istakao je doktor Duško Milovanović.

- Molim sugrađane da shvate ozbiljnost situacije i jedino što tražimo od njih jeste poštovanje već donetih mera na republičkom i lokalnom nivou. Od početka pandemije u Bijeljini je preminulo 10 ljudi zaraženih virusom korona, što je najbolja potvrda koliko je kovid-19 opasan – naglasio je Milovanović.

Foto: V. Mitrić

Jedan od zaključaka sastanka u GŠ za vanredne situacije  je da će ovog vikenda poštovanje propisanih mera Republičkog i Gradskog štaba za vanredne situacije zajednički kontrolisati pripadnici Komunalne policije i Policijske uprave Bijeljina.

Zdravstveni inspektor izdao je do sada 1.270 rešenja za kućnu izolaciju, a preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ i „Eko-zaštita“ juče su dezinfikovali 87 stambenih objekata i šest staračkih domova na području Grada Bijeljina.

Gradski štab za vanredne situacije apelovao je da sugrađani nose zaštitne maske i poštuju fizičku udaljenost, uz upozorenje da se sve veći broj mladih javlja u Dom zdravlja i Bolnicu zbog obostrane upale pluća. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!