OSVETLILI I PROSLAVILI ROD: Tesla, Pupin, Dučić i Andrić dobijaju spomen obeležja u Bijeljini

V. Mitrić

22. 07. 2020. u 13:47

U BIJELjINSKOM velikom parku, u središtu gradu, pri kraju je izrada postamenata za postavljanje bista za bista za Nikolu Teslu, Ivu Andrića, Jovana Dučića i Mihaila Pupina, koje radi firma „Evro mermer“ iz ovog grada.

ОСВЕТЛИЛИ И ПРОСЛАВИЛИ РОД: Тесла, Пупин, Дучић и Андрић добијају спомен обележја у Бијељини

Foto: B. Milošević

Inicijativu za ovekovečenje četvorice znamenitih Srba, koju je svesrdno prihvatilo rukovodstvo grada, pokrenuli su ovdašnji intelektualci, na čelu sa akademikom  SKANU Dragoljubom Mirković,  likovnim umetnikom na koga je pao najveći teret, umetnički, radni i finansijski.

Foto: V. Mitrić

Očekuje se da se, uskoro, „isprse“ i drugi Bijeljinci koji su obećali  pomoć kao i Grad Bijeljina, kako bi posao bio završen do Pantelindana, slave ovog sebmerskog grada.

- Postavljanje znamenja je za svaku pohvalu – kaže nam akademik Matija Bećković. - Reč je o znamenitim Srbima, koji su zadužili vasceli rod, ali i čitav svet za sva vremena.Ovo su srpski stvaroci na koje nikad niko nije, niti će ikad  moći, da stavi ni trunčicu tame na njihova i imena i dela.

Foto: B. Milošević


Akademik Bećković će, kako nam je rekao, besediti na svečanom činu otkrivanja spomen znamenja Tesli, Pupinu, Dučiću i Andriću.

- Čitav grad i kraj raduje se što ćemo, na ovaj način, da se odužimo ljudima koji su nas osvetlili, prosvetlili, naučili i proslavili - rekao nam je Mićo Mićić, gradonačelnik Bijeljine, od čije administracije dosta zavisi da li će sve biti urađeno u dogovorenom roku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024