OTKRIVENA JE MRAČNA ISTINA: Lukač potvrdio kraj drame u Turjaku, pa progovorio o uhapšenom

O.M.

16. 07. 2020. u 13:49

ОТКРИВЕНА ЈЕ МРАЧНА ИСТИНА: Лукач потврдио крај драме у Турјаку, па проговорио о ухапшеном

Foto: Ognjen Matavulj

DRAGAN Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, potvrdio je da je akcija uspešno realizovana te da je osumnjičeni lišen slobode.

Pojasnio je da se radi o psihički bolesnoj osobi.

- Ranije se lečio, ali očito neuspešno. Nakon dojave o celom događaju PU Gradiška je sinoć blokirala kuću. Od tada osumnjičeni nije ima kontakt ni sam kim i odbijao je razgovor. Nismo znali šta se unutra dešava, da li su živi ili je uradio nešto. Aktivirala se Žandarmerija koja je od sinoć držala kuću pod kontrolom, a danas je došao i SAJ, blokirali smo objekat i ušli unutra te stavili lica pod kontrolu. Sve je uspješno okončano - rekao je Lukač.

Foto: D. Pozderović

On kaže da policija raspolaže sa informacijom da se u kući nalazi veća količina eksploziva i bombi, ali će uviđaj pokazati šta se unutra nalazi, te koji su bili motivi osumnjičenog.

- Radi se o psihički bolesnoj osobi i nema sumnji da se radi o političkom ili terorističkom motivu. Ulaskom SAJ se prvo pojavila majka, a onda je i osumnjičeni i sve stavljeno pod kontrolu bez žrtava. On nije pružao otpor - istakao je Lukač.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)