SARAJEVO BOLI PISMO SRPSKE: Predstavnici RS u Parlmentu BiH pisali američkom Senatu, Kongres i evropskim kolegama

S.M.

14. 11. 2023. u 08:00

BOSNA i Hercegovina je već dugo utočište islamskog radikalizma, a nacionalističke politike vodećih bošnjačkih stranaka potvrđuju nameru da vladaju bez Srba i Hrvata, navodi se između ostalog u pismu koje su predstavnici Republike Srpske u Parlamentu BiH uputili američkom Senatu, Kongresu i poslanicima u Evropskom parlamentu.

САРАЈЕВО БОЛИ ПИСМО СРПСКЕ: Представници РС у Парлменту БиХ писали америчком Сенату, Конгрес и европским колегама

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Takođe, u pismu se navode argumente o nepoštovanju Dejtonskog mirovnog sporazuma, Ustava BiH i evropskih integracija od strane bošnjačkih političara. Dan nakon što je pismo otišlo na pomenute adrese iz političkog Sarajeva stižu osude.

Denis Zvizdić, zamenik predsedavajućeg PBiH, rekao je da će odgovoriti na pismo, istovremeno navodeći da "u pismu se pozivaju na izmišljeni i samo njima poznati islamski radikalizam, ali ni jednom rečju ne spominju njihove višegodišnje aktivnosti na ugrožavanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta BiH".

Elmedin Konaković predsednik "Naroda i pravde" i ministar vanjskih poslova BiH poručio da je pismo, kako je naveo "vrlo konzistentna politika SNSD. Ni glave ni repa, samo halabuka".

Potpredsednik SNSD, Željka Cvijanović, poručila je predsedniku stranke "Narod i pravda" da uporedi izborne rezultate njegove partije i SNSD i sve će mu se samo reći, džaba demagogija.

Teroristi

VEĆ dugo BiH je utočište radikalnih islamista. Jedan bivši mudžahedin rekao je za BBS da je BiH "kolevka" modernog džihadističkog pokreta i da je ta titula, nažalost, zaslužena. Tokom devedesetih, na stotine džihadista, uključujući Osamu bin Ladena i dvojicu otmičara aviona 11. septembra, stigli su tada u BiH kao pomoć bošnjačkoj vojsci u borbi protiv Srba i Hrvata. Bošnjačka vojska uključila je strane džihadiste u odred "El mudžahid", poznat po teroru nad borcima i civilima i serijskim odrubljivanjem glava, navodi se u pismu.

Dodaje da je Konaković propustio da primeti da su institucije RS donele zaključak da ne održavaju kontakte sa ambasadorima koji promovišu centralističku politiku u BiH suprotno Ustavu i koji vode ostrašćene ratove sa demokratski izabranim predstavnicima.

Cvijanović je rekla da, koliko se seća, pisanje pisama nije tretirano tim zaključcima i očito da Konakoviću smeta istina koja se prenosi tim putem, jer misli da ima privilegiju da zajedno sa takvim ambasadorima plasira po svetu lažnu sliku o odnosima u BiH.

- Usput da mu poručimo da i u Evropskom parlamentu i američkom Kongresu ima onih koji traže da im se objasni zašto je BiH u trajnoj krizi, pa su poslanici odlučili da ih o tome obaveste - rekla je Cvijanovićeva.

Radovan Kovačević, portparol SNSD, kaže da je pismo pogodilo u metu jer su nakon njega krenule jadikovke iz Sarajeva.

- Ne razume Konaković da je konzistentna politika upravo to da uvek, na svakom mestu i pred svakim jasno zastupaš isključivo politiku u interesu onih koji su te birali i koje predstavljaš - naglasio je Kovačević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024