DOK SRBE HAPSE, MAHMULJIN UŽIVA U TURSKOJ Kojić: Ovo nije slučajno, na ovaj način prekrajaju istoriju

S. MIŠLjENOVIĆ

14. 09. 2023. u 10:56

PAKOVANjE optužnica i hapšenje pripadnika Vojske Republike Srpske je zamazivanje očiju javnosti u BiH.

ДОК СРБЕ ХАПСЕ, МАХМУЉИН УЖИВА У ТУРСКОЈ Којић: Ово није случајно, на овај начин прекрајају историју

Sakib Mahmuljin, Foto RTRS

Dok privode Srbe, Sakib Mahmuljin, presuđeni general tzv. Armije BiH, više od godinu dana je u bekstvu u Turskoj, a suđenje Atifu Dudakoviću, komandantu Petog korpusa tzv. Armije BiH, optuženom za monstruozne zločne, razvlači se godinama, poruka je iz Republike Srpske nakon hapšenja pet pripadnika Vojske RS za ratne zločine.

Predsednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić izjavio je da hapšenje pet lica srpske nacionalnosti zbog navodnih ratnih zločina 1995. predstavlja nastavak rata koji se vodi protiv Srba.

- Čim se muslimanska udruženja pobune protiv Suda, oni odmah ekspresno reaguju, dok se nama ubice smeju u lice. S druge strane ne žele da reaguju na sve ono na šta im skrećemo pažnju - istakao je Kojić, komentarišući hapšenje nekadašnjih pripadnika VRS koji su uhapšeni po nalogu Tužilaštva BiH.

Kojić je ocenio da se ovo ne dešava slučajno.

On napominje da se za 3.267 srpskih života izriče kazna od ukupno 29 godina zatvora, da za bratunačka sela nije odgovarao niko, da je za Srebrenicu jedno lice kažnjeno na tri godine, dok je s druge strane, 45 Srba osuđeno na čak 650 godina robije.

Sumnjiče ih za ratne zločine

PRIPADNICI Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) uhapsili su u utorak pet lica na području Bileće, Šekovića, Vlasenice, Zvornika i Han Pijeska zbog sumnje da su počinila ratni zločin na području Vlasenice i Šekovića tokom 1995. godine, saopšteno je iz ove policijske agencije. Hapšenja su izvršena po nalogu Tužilaštva BiH.

- Gde je tu pravda? Žele da sa ovih pet uhapšenih zaokruže broj na 50 osuđenih kako bi prekrojili istoriju - ističe Kojić.

Kojić ističe da je ovaj sud do sada izrekao ukupno više od 2.300 godina robije Srbima, a ostalima oko 450 i da to pokazuje da želi da Srbe biološki uništi, da dokrajči one koji su preživeli muslimanske separatiste, ali i mudžahedine koji su činili stravične zločine.

- Svim demobilisanim borcima VRS mora se pružiti apsolutna zaštita jer svaki borac koji je stvarao našu Republiku je jednom nogom u zatvoru dok god ovaj sud bude ovako radio - poručio je Kojić.

Predsednik Boračke organizacije RS Radan Ostojić rekao je da ova organizacija osuđuje hapšenje pripadnika Vojske Srpske, optuženih za navodno počinjene ratne zločine u Srebrenici 1995, ističući da je to novi lov na Srbe.

- Činjenica je da je ovo ponovo lov na Srbe i pravosuđe BiH radi prema dvostrukim aršinima - izjavio je Ostojić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!