HUMANOST NE ZNA ZA GODINE I GRANICE: Međunarodni dan volontera obeležen i u Bijeljini

V. MITRIĆ

05. 12. 2022. u 22:01

MEĐUNARODNI dan volontera obeležen je i u Bijeljini.

ХУМАНОСТ НЕ ЗНА ЗА ГОДИНЕ И ГРАНИЦЕ: Међународни дан волонтера обележен и у Бијељини

foto.V Mitrić

Tim povodom, gradonačelnik Ljubiša Petrović dodelio je nagrade i zahvalnice za volonterski aktivizam. Uz čestitke dobitnicima  nagrada i priznanja, Petrović je uputio reči zahvalnosti za njihovu humanost, posvećenost i nesebičnost.

- Zadatak grada je da podržava ovakve i slične akcije kroz svoj budžet i mogu da najavim skoru adaptaciju prostorija u suterenu Centra za kulturu, koje će u budućnosti biti na raspolaganju za omladinsko organizovanje. Volontiranje podrazumeva postojanje dobre volje, a upravo ta dobra volja je ono što naš grad i svaku sredinu može učiniti boljim, naprednijim i humanijim - poručio je Petrović.

Da za volonterizam nisu bitne godine dokazala je i osamdesettrogodišnja Dušanka Glišić, koja je više od decenije aktivista Udruženja žena sa invaliditetom ,,Impuls“, a sada je dobila zahvalnicu za svoj rad i trud.

- Volonterizam živi sa nama. Kroz njega se upoznajemo i učimo, n negujemo toleranciju i različitosti, a borimo se i za ravnopravnost svih ljudi. Na tom putu istrajavamo još od 2005. godine i ova nagrada je podstrek da nastavimo dalje, ali i potvrda da radimo dobro i idemo putem srca, a upravo to je volonterizam - istakla je Tanja Milinković, izvršni direktor Udruženja „Impuls“, koje je dobitnik nagrade za volonterski aktivizam.Nagradu za volonterski angažman u protekloj godini dobio je i mladi Luka Milošević koji je već osam godina, od svoje 13 godine, aktivista Gradske organizacije Crvenog krsta, a da ovakva zahvalnica nije priznanje samo jednoj osobi, već svim ljudima koji učestvuju u akcijama, rekla je Helena Stojić, dugogodišnji volonter Udruženja „Ruke“ iz Sarajeva, član  Planinarsko-ekološkog društva „Majevica“ i član Udruženja građana „Ada“, koja je takođe, za rad i trud dobila zahvalnicu grada.

Dan volontera se obeežava 5. decembra od 1985. godine,  kao podsjećanje na dan kada je osmišljen Program Uedinjenih nacija za volontere. Obeležavanje tog praznika u gradu Bijeljina je tradicija duga jedanaest godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

RODILA SINA OD 7,328 KILOGRAMA: Beba je prevremena - nisu smeli da puste junačinu da još raste (FOTO)