ČESTITKE UZ ŽELJE DA POSTANU GRAD: Ugljevik juče nizom svečanosti obeležio svoju slavu, Svetu Petku Paraskevu

V. Mitrić

28. 10. 2022. u 07:47

EPISKOP zvorničko-tuzlanski Fotije je tokom svečanosti povodom krsne slave Ugljevika, Svete Petke Paraskeve - poželeo da ova podmajevička opština napreduje u svakom smislu, podsećajući da ju je SPC proglasila namesništvom Eparhije u kojem je duhovni centar, pa sada treba da ide i ka svetovnom prosperitetu, te postane grad.

ЧЕСТИТКЕ УЗ ЖЕЉЕ ДА ПОСТАНУ ГРАД: Угљевик јуче низом свечаности обележио своју славу, Свету Петку Параскеву

Foto V. Mitrić

A, svečanosti u Ugljeviku su počele upravo svetom arhijerejskom liturgijom u hramu Svete Petke Paraskeve, čija je ovo takođe slava, litija je prošla centralnim ulicama, a potom je ispred zgrade Opštine, tradicionalno, prelomljen slavski kolač.

Načelnik Vasilije Perić je, čestitajući sugrađanima praznik, poželeo da Ugljevik uvek bude u vrhu, ne samo u RS i BiH, te episkopu Fotiju zahvalio na lepim željama - darovavši mu ikonu Gospoda Isusa Hrista.

Slavi su prisustvovali još pomoćnik vojnog atašea u Ambasadi Ruske Federacije u BiH Sergej Kuklev, župan Kidričeva u Sloveniji Anton Leskovar, delegacija Kavadaraca iz Severne Makedonije, te načelnik Opštine u Loparama Rado Savić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu