ZBOG POŽARA PRIVEDENI MLADIĆI: Dobojska policija rasvetlila paljevinu automobila poznatog bodi-bildera

S. M.

14. 07. 2022. u 06:07

DOBOJSKA policija rasvetlila je paljevinu "sitroena C4 pikaso" bodi-bildera Aleksandra Vasiljevića i zbog sumnje da su zapalili vozilo uhapsili su Sanina Salihovića (20) i Dinu Husakovića (21).

ЗБОГ ПОЖАРА ПРИВЕДЕНИ МЛАДИЋИ: Добојска полиција расветлила паљевину аутомобила познатог боди-билдера

Zapaljen "sitroen C4", Foto RTRS

Ranije je uhapšena i Larisa Spahić (44), za koju se sumnja da im je pomogla nakon izvršenja krivičnog dela.

Naime, vozilo je zapaljeno 27. juna ove godine na parkingu ispred zgrade u Ulici cara Dušana, a osim "sitroena", vatra je zahvatila i "opel korsu", vlasništvo S. K., koja je bila parkirana u blizini.

Prema nezvaničnim informacijama, motiv paljevine je navodno sukob koji je Vasiljević imao sa uhapšenima.

- Kriminalistička policija uhapsila je L. S., S. S. i D. H. iz Doboja zbog sumnje da su počinili krivično delo izazivanje opšte opasnosti. Za S. S. i D. H. se sumnja da su kao saizvršioci došli na parking do vozila koje koristi A. V., posuli ga zapaljivom tečnošću, a potom ga zapalili - rekla je portparol PU Doboj Dragana Kerkez.

Ona navodi da se za L. S. sumnja da je pomogla u paljevini tako što je S. S. i D. H. pružila logistiku.

- Osumnjičena je pomogla u paljevini tako što je omogućila S. S. i D. H. da neposredno pre, ali i posle izvršenja krivičnog dela, koriste stan koji se nalazi u blizini mesta paljevine. Stan je prethodno iznajmila od drugog lica - navodi Kerkezova.

Ona kaže da je tokom požara na "sitroenu C4" pričinjena šteta od oko 12.000 KM, a na "korsi" oko 700 maraka.

Nakon kriminalističke obrade Salihović i Husaković su predati u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, koje će odlučiti o eventualnom predlogu za pritvor.

S druge strane, Larisa Spahić je prva uhapšena i odlukom Osnovnog suda u Doboju već joj je određen jednomesečni pritvor.

U izjavi za medije Aleksandar Vasiljević kaže da ne poznaje mladiće koji su osumnjičeni za paljevinu njegovog vozila, dok Larisu "poznaje iz grada".

- Ni sa njom nisam imao nekih dodirnih tačaka i mislim da iza svega zapravo stoji neko četvrti - rekao je Vasiljević.

ODRANIJE POZNATI POLICIJI

INAČE, Spahić i Husaković su odranije poznati policiji. U više navrata su privođeni, a Husaković se dovodio u vezu i sa zloupotrebom narkotika, zbog čega je privođen u martu prošle godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)