POČAST JUNACIMA OD KOSOVSKOG BOJA: U Ugljeviku služen parastos za sve stradale Srbe (FOTO)

V. M.

27. 06. 2022. u 20:30

POVODOM krsne slave Vojske Republike Srpske – Vidovdana u Ugljeviku je večeras služen parastos poginulim srpskim junacima od Kosovskog boja do danas u okviru manifestacije "Vidovdanske svečanosti".

ПОЧАСТ ЈУНАЦИМА ОД КОСОВСКОГ БОЈА: У Угљевику служен парастос за све страдале Србе (ФОТО)

Foto: Opština Ugljevik

Parastos je služen ispred Centralnog spomen-obeležja na gradskom trgu na kome je ispisano 301 ime poginulih boraca VRS iz Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Predsednik opštinske Boračke organizacije Ugljevika Jovan Marinković rekao je da je parastos uoči Vidovdana tradicija kada se odaje pošta svim stradalim Srbima od Kosovskog boja do dana današnjeg. Marinković je istakao da junaci zaslužuju večno sećanje, jer su položili živote za Republiku Srpsku.

- Ugljevik je tokom otadžbinskog rata dao ogroman doprionos stvaranju Republike Srpske, za njenu slobodu život je položio 301 borac a 648 ih je ranjeno - rekao je Marinković.

- Odajemo poštovanje svim div junacima koji su dali svoje živote za slobodu srpskog naroda od Svetog cara Lazara do otadžbinskog rata - rekao je Perić.

Nakon parastosa, u ugljevičkom Centru za kulturu upriličena je izložba fotografija "Stari Ugljevik kroz vreme" autora Bojana Markovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

IZVINITE ŠTO SMETAM Bora o razlikama između Srba i Slovenaca