BEBA UGUŠENA KESOM! Nakon obdukcije novorođenčeta pronađenog kod Prijedora

S. M.

22. 03. 2022. u 06:08

NOVOROĐENČE koje je pronađeno mrtvo na deponiji kod Prijedora u subotu preminulo je usled gušenja kesom, a koja je bila omotana oko glave bebe, potvrdio je za "Novosti" patolog Željko Karan, koji je uradio obdukciju.

БЕБА УГУШЕНА КЕСОМ! Након обдукције новорођенчета пронађеног код Приједора

Mesto gde je pronađeno telo, Foto AD Komunalne usluge Prijedor

Karan kaže da se radi o strašnom zločinu i da se sve desilo odmah nakon poroda majke.

- Radi se o ženskom novorođenčetu i nakon obdukcije mogu slobodno kazati da je zločin počinjen neposredno nakon porođaja. Odnosno sve se desilo nekoliko minuta nakon toga - pojašnjava Karan.

U ovakvim slučajevima, kako kaže naš izvor, veoma je teško pronaći majku ukoliko ona ne bude imala velikih postporođajnih komplikacija i da se zbog toga mora javiti doktoru u neku zdravstvenu ustanovu. Zato je veoma važno apelovati na sve zdravstvene radnike da obaveste policiju ukoliko im dođe sumnjiva porodilja.

- Majka bebe se verovatno porodila kod kuće ili u nekom privatnom objektu. I to će dodatno otežati istragu - kaže naš izvor.

Željko Karan, Foto Glassrpske

Inače, beživotno telo novorođenčeta pronađeno je u subotu na deponiji za odlaganje smeća u Ljubiji kod Prijedora.

Kako saznaju "Novosti", telo su oko 17.30 pronašli meštani koji su razvrstavali otpad. Uviđajem je utvrđeno da se radi o nasilnoj smrti.

- OJT Prijedor i PU Prijedor apeluju na građane da, ukoliko imaju informacije koje bi pomogle pri utvrđivanju okolnosti nastanka smrti novorođenčeta, da prijave najbližoj policijskoj stanici - rekla je portparol PU Prijedor Zvezdana Alendarević.

POLICIJA TRAGA ZA MAJKOM

ZASAD nije poznato ko je majka deteta, ni kako je telo bebe dospelo na deponiju. Inače, prijedorska policija radi na ovom slučaju, a izvor blizak istrazi kaže da će tek po okončanju istrage moći govoriti o motivima za ovako strašan zločin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!