ŽELJKO KOMŠIĆ KAO ZLI PATULJAK: Dodik otkriva ko je tačka destabilizacije u trouglu BiH-Srbija-Hrvatska

Novosti online

16. 03. 2022. u 08:39

SRPSKI član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je obraćanje Željka Komšića evroparlamentarcima u kojem je pokušao da poistoveti situaciju u BiH i Ukrajini ličilo na osvetu zlog patuljka koga više niko ne uzima ozbiljno, pa mora da pribegava senzacionalizmu da bi neko obratio pažnju na njega.

ЖЕЉКО КОМШИЋ КАО ЗЛИ ПАТУЉАК: Додик открива ко је тачка дестабилизације у троуглу БиХ-Србија-Хрватска

Foto S. Mišljenović

Na pitanje da prokomentariše jučerašnje Komšićevo obraćanje Odboru Evropskog parlamenta za spoljna pitanja u Briselu, Dodik je naglasio da je Komšić, bez ozbiljnog pristupa problemima i ozbiljne argumentacije, pokušao da trenutno antirusko raspoloženje evropskih država usmeri na Dragana Čovića i Milorada Dodika, misleći da je to dovoljno da se sakrije suština problema u BiH.

- Nije propustio priliku da napadne susedne države, Srbiju i Hrvatsku, optužujući ih za destabilizaciju BiH, čime je pokazao da je upravo on tačka destabilizacije u trouglu BiH-Srbija-Hrvatska. Da te podvale ne prolaze pokazali su evroparlamentarci koji su se najviše bavili upravo činjenicom da muslimani biraju Hrvatima člana Predsedništva i da to mora da se menja - istakao je Dodik.

Srpski član Predsedništva BiH rekao je da jedino što je bilo vredno pažnje u Komšićevom izlaganju jeste priznanje da on ne predstavlja Hrvate u BiH.

- To smo znali svi, ali sad smo čuli i od njega - konstatovao je Dodik.

(SRNA)

Najnovije vesti iz Republike Srpske čitajte na vecernjenovosti.ba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri