TEGELTIJA ODGOVORIO AMERIMA: Preživeo sam rat sa 20 godina - izdržaću i sankcije!

S. M.

05. 01. 2022. u 19:24

SAVETNIK srpskog člana Predsedništva BiH za pravna pitanja Milan Tegeltija rekao je da američke sankcije njemu i njegovoj supruzi nisu rezultat sudskih postupaka, već politički pritisak strane države na dešavanja u BiH.

ТЕГЕЛТИЈА ОДГОВОРИО АМЕРИМА: Преживео сам рат са 20 година - издржаћу и санкције!

FOTO: Novosti

Nemam nikakvu potrebu da se branim, to bi bilo besmisleno jer ove sankcije nisu rezultat nekih sudskih postupaka, niti sam imao priliku da u učestvujem u bilo kakvom postupku strane države, nego su rezultat politike koja u sebi sadrži politički pritisak - istakao je Tegeltija reagujući na zabranu ulasak u SAD njemu i njegovoj supruzi Tijani.

On je naveo da je potpuno jasno da su sankcije instrument američke spoljne politike i da kao takve predstavljaju spoljnu politiku Amerike i zbog toga se ne mogu komentarisati u bilo kojem drugom kontekstu sem kao politički pritisak strane države na unutrašnja politička dešavanja u BiH.

Konstatovao je da je potpuno nebitno na koji način su upakovane i pod kojim izgovorom su uvedene jer, kako je rekao, ne radi se o bilo kakvom sudskom ili drugom procesu, u kojem se predočavaju argumenti, niti osoba ima priliku od toga da se brani.

Tegeltija je rekao da je svoj posao radio i radi čestito, pošteno i u skladu sa zakonom i svojim političkim ubeđenjima, što namjerava i da nastavi.

- Ako sam u ratu mogao da budem vojnik sa puškom u ruci, a imao sam svega dvadesetak godina, onda, sada u ovim godinama, zbog Republike Srpske i mog naroda, mogu da izdržim bilo kakve sankcije SAD - zaključio je Tegeltija.

Podsećanja radi i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik danas je reagovao na sankcije koje su mu izrekle SAD.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024