OPTUŽUJU DODIKA DA RUŠI DEJTONSKI SPORAZUM: Sramne optužbe Amerikanaca, Republika Srpska im je trn u oku

S. M.

05. 01. 2022. u 16:53

KANCELARIJA za kontrolu stranih sredstava pri Ministarstvu finansija SAD danas je uvela sankcije srpskom članu Predsedništva BiH Miloradu Dodiku i Alternativnoj televiziji zbog, kako se navodi, aktivnosti i pretnji po stabilnost i teritorijalni integritet BiH.

ОПТУЖУЈУ ДОДИКА ДА РУШИ ДЕЈТОНСКИ СПОРАЗУМ: Срамне оптужбе Американаца, Република Српска им је трн у оку

Foto: Petar Milošević

Na internet stranici američkog Ministarstva finansija između ostalog se navodi da se ovim postupkom ukazuje na, kako kažu, posvećenost administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena da se ukaže na odgovornost onih koji, između ostalog, "narušavaju stabilnost zapadnog Balkana kroz korupciju i pretnju mirovnim sporazumima". 

- Dodik je narušio institucije BiH pozivom za povrat ovlašćenja i pokretanje stvaranja paralelnih institucija u Republici Srpskoj - dodaje se u saopštenju.

Prema njihovom mišljenju, Dodikova, kako kažu, retorika podela oslikava napore da ostvari ove političke ciljeve.

U saopštenju se navodi da ti postupci "narušavaju Dejtonski mirovni sporazum, stabilnost, suverenost i teritorijalni integritet BiH i samim tim širu regionalnu nestabilnost".

Iz njihovog saopštenja se dalje vidi da Amerikancima smeta otpor takozvanom visokom predstavniku, kao i zbog "izazivanja podela u narodu", što je samo jedan od bizarnih razloga koje su objavili.

Jasno je da je samo još jedan u nizu udara na Srbe i Republiku Srpsku, gde se iza priča o korupciji krije napad na naš narod u RS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri