NARODNA SKUPŠTINA RS: Počela sednica o budžetu i programu ekonomskih reformi

S. M.

14. 12. 2021. u 15:48

U BANjALUCI je danas počela posebna sednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će po hitnom postupku biti razmatrani Predlog budžeta Republike Srpske za 2022. godinu, Predlog zakona o izvršenju budžeta za narednu godinu, te predlog Programa ekonomskih reformi Srpske za period od 2022. do 2024. godine.

НАРОДНА СКУПШТИНА РС: Почела седница о буџету и програму економских реформи

FOTO: Novosti

Ključne tri oblasti na kojima će se u periodu 2022-2024. godina raditi biće povećanje zaposlenosti, posebno mladih, žena i drugih ranjivih grupa, unapređenje poslovnog okruženja i povećanje efikasnosti javnog sektora, posebno u jačanju odgovornosti javnih preduzeća.  

Predlog budžeta Republike Srpske za 2022. godinu iznosi 4,024 milijarde KM i veći je za osam miliona KM od rebalansa budžeta Republike Srpske za 2021. godinu.

Potpredsednik Narodne skupštine Denis Šulić rekao je da će glasanje o Predlogu budžeta Republike Srpske za 2022. godinu, Predlogu zakona o izvršenju budžeta za narednu godinu, te o prijedlogu Programa ekonomskih reformi Srpske za period od 2022. do 2024. godine uslediti po apsolviranju ovih tačaka dnevnog reda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)