LISICE ZBOG TRGOVINE AKCIJAMA: U akciji "Trik" SIPA češlja poslovanje farmaceutske kompanije iz Sarajeva

O. MATAVULj

07. 12. 2021. u 07:13

NEDIM Uzunović, direktor farmaceutske kompanije "Bosnalek" iz Sarajeva, priveden je u akciji "Trik" zbog sumnje da je umešan u koruptivna krivična dela u višemilionskom iznosu.

ЛИСИЦЕ ЗБОГ ТРГОВИНЕ АКЦИЈАМА: У акцији Трик СИПА чешља пословање фармацеутске компаније из Сарајева

Kompanija "Bosnalek", Foto Klix

Uzunovića su, po nalogu Tužilaštva BiH, priveli policijski službenici SIPA. Osim njega akcijom je obuhvaćeno još šest osoba zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sa krivičnim delima organizovani kriminal, zloupotreba položaja ili ovlašćenja i pranje novca. Prema nezvaničnim informacijama, akcija se odnosi na nezakonitu trgovinu akcijama "Bosnaleka".

- U akciji "Trik" SIPA je pretresla stambene objekata na četiri lokacije, a pretreseni su i poslovni objekti na pet lokacije u Sarajevu i Konjicu. Uhapšene su dve osobe koje su sprovedene na kriminalističku obradu, dok je petoro pozvano radi ispitivanja u svojstvu osumnjičenih - rekla je portparol SIPA, Jelena Miovičić.

Prema njenim rečima, pretresi su izvršeni po naredbi Suda BiH, u saradnji sa Tužilaštvom BiH, i MUP Kantona Sarajevo i HNK.

- Pretresi su izvršeni s ciljem pronalaska predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku - istakla je Miovčićeva.

Nedim Uzunović, Foto "Jutjub"

Portparol Tužilaštva BiH, Boris Grubešić, kaže da se istraga odnosi na koruptivna krivična dela u predmetu "Bosnalek".

- Aktivnosti se sprovode u okviru opsežne istrage organizovanog kriminala, pranja novca, zlupotrebe položaja i finansijskog kriminala u okviru koje je evidentirana nezakonita imovinska korist u višemilionskom iznosu - rekao je Grubešić.

POSLUJU NA TRI KONTINENTA

KOMPANIJA "Bosnalek" saopštila je da stoji na raspolaganjU istražnim organima BiH, i uveravaju građane i poslovne partnere da su preduzeli sve kako bi se osigurao nesmetani rad kompanije.

-  "Bosnalek" je najveći domaći proizvođač lekova i jedan od lidera u branši koji uspešno posluje na tri kontinenta, izvozi u više od 20 država i zapošljava više od 800 radnika - navodi se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati