OSNOVCI IZ VUKOSAVLJA POBEDNICI: Održano regionalno takmičenje Crvenog krsta RS – "Misli mine"

V.B.

01. 12. 2021. u 15:30

POBEDNIK 20 takmičenja "Misli mine" dobojske regije je ekipa osnovne škole „Aleksa Šantić“ iz Vukosavlja.

ОСНОВЦИ ИЗ ВУКОСАВЉА ПОБЕДНИЦИ: Одржано рeгиoнaлнo тaкмичeњe Црвeнoг крстa РС – Мисли минe

Foto: V.B.

Na takmičenju u Vukosavlju učestovalo je 7 ekipa sa dregije. Ekipi osnovne škole iz Vukosavlja sa osvojenih 29 bodova pripale su zlatne medalje. Na drugom mestu plasirala se ekipa iz Teslića sa 28 bodova koja se okitila srebrenim medaljama, a treće i bronzane medalje pripale su za osvojena 23 boda ekipa iz Dervente. Pored ovih ekipa učestovale su još škole iz Modriče, Broda, Doboja i Petrova

- Ovo takmičenje za nas učenike je veliko iskustvo i iz ovog takmičenja učimo kako da se pazimo od mina. Osnovno što smo naučili je svakako to da kad vidimo ili naiđemo na minu ne smemo joj nikako prilaziti ili je dirati. Moramo odmah obavestiti nekog starijeg.- kaže Đođre Mijić kapiten pobedničke ekipe iz Vukosavlja.

Cilj ovog takmičenja je edukacija mladih i upoznavanje sa opasnostima koje mogu izazvati zaostala minsko eksplozivna sredstva iz predhodnog rasta.

- Tročlane ekipe su pored usmenog odgovaranja, takmičile su se i u pantomimi, slagalicama, anagramima i ispravljanju netačnih rečenica. Takmičenje je bilo zanimljivo pa se „razigravanjem“ došlo do pobednika. Na posebno pitanje a postupanju sa nađenim oružjem, moja ekipa je po ocjenii žirija bolje odgovorila i osvojili smopobednički poen. – zadovoljan je Bojan Magazin rukovodilac sekcije Crvenog krsta u OŠ„Aleksa Šantić“ iz Vukosavlju

Školarci iz Vukosavlja će svoje znanje koa pobednici regije pokazati na Republičkom takmičenju koje će biti održano u prvoj polovini decembra na Palama.

- Crveni krst Republike Srpske već 20 godina na osnovu svog Program upozoravanja na opasnosti od mina i u saradnji sa osnovnim školama svake godine organizuje takmičenje na kojima se provjerava znanje učenika iz ove oblasti. Ovo u Vukosavlju je bilo izuzetno zanimljivo, a deca su pokazala visok nivo znanja o minama.– naglasio je Mihajlo Arsenić sekretar Regionalnog odbora Crvenog krsta Doboj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)