UKINUTA OSLOBAĐAJUĆA PRESUDA: Staricu tukli, vezali i opljačkali

O.M.

29. 11. 2021. u 12:43

VRHOVNI sud Republike Srpske ukinuo je oslobađajuću presudu Alenu Talu iz Tešnja, optuženom za razbojništvo nad staricom K. A. iz Teslića, koja je usred noći pretučena i opljačkana.

УКИНУТА ОСЛОБАЂАЈУЋА ПРЕСУДА: Старицу тукли, везали и опљачкали

O.Matavulj

Sekretar Vrhovnog sud RS Jelena Despotović kaže da je presuda ukinuta nakon što je sudsko veće uvažilo žalbu tužilaštva.

- Prvostepena presuda je ukinuta i postupak je vraćen Okružnom sudu u Doboju na ponovno suđenje - rekla je Despotovićeva.

Talo je u prvostepenom postupku oslobođen krivice da je 1. maja 2017. godine u selu kod Teslića upao u kuću starice koju je pretukao i ukrao joj manji iznos novca i nakit. U optužnici se navodi da je Talo, u dogovoru s njemu poznatim osobama, oko dva sata iza ponoći došao do kuće K. A. u nameri da je opljačkaju.

- Sa prozora na kući uklonilu su ”komarnik” i kroz otvor ušli u kuću. Zatim su ušli u sobu u kojoj je na krevetu ležala i spavala vlasnica K. A, koju su probudili - navodi se u optužnici.

Dodaje se da su razbojnici tukli staricu, zadajući joj više udaraca po telu. Dok su je tukli vikali su: „J...m ti sunce, pare baba”.

- Samolepljivom trakom žrtvi su prekrili oči i usta. Nakon toga su pokušali da s njene ruke skinu zlatni prsten, pri čemu su joj iščašili zglob članka desne šake. Starica je zadobila i oguljotine kože, nagnječine glave, grudnog koša i grudne kičme - navodi se u optužnici.

Posle premlaćivanja iz staričine torbe su uzeli novčanik s manjim iznosom novca. Iz komode su ukrali dva zlatna prstena i lančić, nakon čega su pobegli.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)