KLALI SRBE, DOBILI 12 GODINA ZATVORA: Osuđeni ratni zločinci Divjan i Gazibara

S. M.

03. 11. 2021. u 18:33

NEKADAŠNjI pripadnici takozvane Armije BiH Mustafa Divjan i Alija Gazibara osuđeni su na ukupno 12 godina zatvora za ratni zločin protiv srpskih civila, koji su bili zatvoreni u logorima "Silos" i "Krupa" u opštini Hadžići.

КЛАЛИ СРБЕ, ДОБИЛИ 12 ГОДИНА ЗАТВОРА: Осуђени ратни злочинци Дивјан и Газибара

Foto: Printscreen

U ponovljenom postupku pred Kantonalnim sudom u Sarajevu Divjan je osuđen na 10 godina zatvora, a Gazibara na dve, saopšteno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Divjan je proglašen krivim da je kao pripadnik Četvrte motorizovane brigade takozvane Armije BiH, 22. aprila 1993. godine ubio dvojicu zatvorenika civila srpske nacionalnosti, a Gazibara, pripadnik iste brigade, za nanošenje duševne i fizičke boli zatvorenicima.

U optužnici se navodi da je Divjan nadzirao rad zatvorenika civila srpske nacionalisti koji su iz logora "Silos" i "Krupa" u opštini Hadžići dovedeni na prisilne radove kod Poljoprivrednog instituta "Butmir".

Nakon što je čuo da je njih nekoliko pobeglo, Divjan je hicima iz automatske puške iz neposredne blizine pucao u dva zatvorenika koji su preminuli na licu mesta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!