ŽELJKA CVIJANOVIĆ: Visoki predstavnici su izvođači radova za Sarajevo

Tanjug

25. 10. 2021. u 00:24

PREDSEDNICA Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je večeras da su za političko Sarajevo visoki predstavnici i njihove kancelarije oduvek bili samo njihovi izvođači radova i oni koji zadovoljavaju njihove političke apetite.

ЖЕЉКА ЦВИЈАНОВИЋ: Високи представници су извођачи радова за Сарајево

ATAK Željka Cvijanović, Foto D. Pozderović

- Tako su naviknuti od početka, pa nije ni čudo što godinama traže njihovu intervenciju umesto da zagovaraju domaći dijalog i domaća rešenja. Istini za volju, ne odgovara ni pojedinim strancima takav unutrašnji dijalog, tako da spisak želja koji bošnjački političari godinama ispostavljaju pred OHR ili Ustavni sud BiH i nije uvek baš njihova pamet. To je već ustaljeni obrazac - bošnjačka politika traži, a OHR i Ustavni sud BiH odrađuju i izvršavaju - istakla je Cvijanović za Srnu, komentarišući najavu da će sutra grupa građana iz Federacije BiH organizovati proteste ispred zgrade OHR-a.

Ona je podsetila da je Bakir Izetbegović i sam rekao da je Ustavni sud BiH poluga u rukama Bošnjaka koje se oni neće odreći sve dok postoji entitetsko glasanje.

- Znači, stvar je jasna kao i sa OHR-om. S obzirom na tu spregu između bošnjačkih partija i OHR-a, nije ni čudo što je SDA pre par dana postavila ultimativne datume tražeći reakciju OHR-a protiv Republike Srpske, a ni što Ustavni sud BiH donosi ovakve odluke o poljoprivrednom zemljištu i šumama - rekla je Cvijanović, prenosi RTRS.

Ona je ocenila da je "ova stvar oko najavljenih protesta pred OHR-om" osim što je još jedan novi način pritiska, zanimljiva kao lokacija na kojoj bi se, poštujući alate koje daje demokratija, u budućnosti mogli iznositi stavovi i neslaganja. 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

 

BONUS VIDEO: Zastava Srbije ponosno kroz Beograd

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)