KALABUKHOV POSETIO MANASTIR: Ambasador Rusije na manifestaciji kod Doboja (FOTO)

Lj.Đ.

04. 10. 2021. u 19:01

AMBASADOR Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini Igor Kalabukhov prisustvovao je u nedelju manifestaciji "Dani meda, rakije i kotlića", koja se tradicionalno organizuje na planini Vučijak u Ritešiću kod Doboja, na tromeđi sa Modričom i Derventom.

КАЛАБУКХОВ ПОСЕТИО МАНАСТИР: Амбасадор Русије на манифестацији код Добоја (ФОТО)

Foto: Grad Doboj

Njegovo gostovanje upriličeno je na poziv predsednika Udruženja srpsko-ruskog prijateljstva i jedinstva pravoslavnih naroda, Zorana Gajića, koji je u ovom naselju inicirao gradnju kompleksa ruskog etno-sela i manastira Svete Matrone Moskovske.

Manastirsko zdanje je blagosovom eparhije zvorničko-tuzlanske sazidano i u najvećoj meri opremljeno, a preostali su još prateći sadržaji.

- Ambasador nije krio oduševljenje izgrađenim rusko-srpskim manastirom, dao nam je punu podršku da istrajemo u zamisli celog projekta. Izgradićemo tradicionalne etno-kuće – srpsku, grčku, crnogorsku, makedonsku i belorusku, dok će „ruski kutak“ biti sa bibliotekom, a suvenirnica sa oslikanim prostorom s rusko-srpskim velikanima i ikonama ruske i pravoslavne crkve – ambiciozni su planovi u ovom složenom projektu predsednika Udruženja Zorana Gajića.

Manifestaciji u Ritešiću prisustvovali su i poslanici u Predstavničkom domu PS BiH Obren Petrović i Sanja Vulić, poslanici u NS RS Danijel Jošić i Igor Žunić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić, zamenik ministra odbrane BiH Mirko Okolić, predstavnici gradske vlasti Doboja i drugi gosti.

Tradicionalna manifestacija “Dani meda, rakije i kotlića”, posvećena je razvoju turističkog potencijala ovog naselja i grada Doboja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)