FORMULA NAS UVEK OSTAVLJA BEZ DAHA: U centru Hercegovine ovog vikenda održan 6. Kup Trebinja u auto-slalomu

D. CURAĆ

26. 09. 2021. u 17:49

I OVE godine Trebinje je okupilo sjajne vozače automobila, koji su učestvovalu u 6. auto-slalomu, Šampionatu BiH, Otvorenom prvenstvu Republike Srpske, i Nagradi Trebinja.

ФОРМУЛА НАС УВЕК ОСТАВЉА БЕЗ ДАХА: У центру Херцеговине овог викенда одржан 6. Куп Требиња у ауто-слалому

Formula na stazi

Na stazi dugoj 1.350 metara u između dva trebinjska naselja, Mokrih Dolova i Gučine, ljubitelji ovog sporta uživali su u sjajnim vožnjama, a a posebna atrakcija bila je formula koja je stigla iz Crne Gore.

- Moj bolid je "global", koji dolazi iz Engleske i vozi se u prvenstvu te zemlje. Taj automobil sam dovezao prošle godine i pokušavam još da se naviknem. Vozio sam prvenstvo Crne Gore, osvojio drugo mesto, a u njemu je motor moticikla 1.000 kubika. Neverovatan je osećaj pri brzini od 195 kilometara na čas - istakao je Dejan Nilović iz Nikšića, koji je Trebinjcima predstavio ovaj zaista fantastičan automobil.

U vožnji između čunjeva učestvovala su i brojna druga vozila, posebno pripremljane za ovakve trke. Toni Bebić iz Metkovića nastupao je sa "zastavom 128" koja je u vlasništvu njegovog oca.

- "Zastava" je starija od mene nekih pet, šest godina. Još se dobro drži, a moram priznati da sam iskoristio odsustvo oca i bez njegovog znanja je dovezao. Došli smo da je probamo i malo se provozamo - istakao je u šali Bebić.

A, automobilizam je sport kao i svaki drugi, kaže jedan od najboljih trebinjskih vozača Vučko Bašić. Ipak, za takmičanje potrebno je sem velike ljubavi izdvojiti dosta novca.

- Ovo je definitivno jedna prava pravcata ljubav. Svi ljudi adrenalinski ovisnici, koji voze trke uživaju od pripreme automobile pa sve do nastupa. Što se tiče finansijskog ugla to je izuzetno skup sport, a ja bez sponzora i prijatelja koji mi pomažu ne bi mogao učestvovati u jednom ovakvom takmičenju - rekao je Bašić.

Organizator trke AMK "Leotar" potrudio se da obezbedi sjajne uslove za vozače koji su stigli u Trebinje iz Srbije, Crne Gore i BiH.

- Ove godine nemamo takmičenje koje se poduje za CEZ radi korone, ali nam se i pored toga odazvalo 50 vozača. Imamo goste iz Hrvatske, Srbije i Crne Gore, kao i domaće vozače. Svih devet klasa je u potpunosti popunjeno i zaista imamo razloga da budemo zadovoljni - istakao je Maksim Milenić, predsednik AMKK "Leotar".

NAJBOLjI EKIPNI PLASMAN

U EKIPNOM plasmanu najbolja je bila ekipa AKK "Magnum" iz Istočnog Sarajeva, drugo mesto osvojio je AMKK "Leotar", dok je treće pripalo AMD "Laktaši". U generalnom plasmanu prvo mesto osvojio je Davor Sikima iz AKK "Magnum" iz Istočnog Sarajevo, drugi je bio Vučko Bašić, a treći Mitar Nedić - obojica članovi AMKK Leotara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)