DODIK NA AKADEMIJI: Nikad veće jedinstvo između Srpske, Srbije i Srpske pravoslavne crkve

S. M.

14. 09. 2021. u 20:03

NIKADA nije bilo veće jedinstvo nego danas između Republike Srpske, Srbije i Srpske pravoslavne crkve, istakao je Milorad Dodik, srpski član Predsedništva BiH na Svečanoj Akademiji povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

ДОДИК НА АКАДЕМИЈИ: Никад веће јединство између Српске, Србије и Српске православне цркве

Foto G. Šurlan

- Uvek smo stajali i branili slobodu svoju. Naše pismo je bilo potrebno da sačuvamo svoj identitet. Jedan gorostas za naš narod, a to je Srpska pravoslavna crkva, učinila je sve da očuva naš jezik, pismo, naš govor, krsnu slavu, identitet. Da nije bilo SPC i njene borbe, izgubili bi svoj identitet još za vreme Osmanskog carstva - poručio je Dodik.

On je naglasio da svako sa svojim obavezama, brani i čuva to jedinstvo.

- Srpsko jedinstvo podrazumjeva naše okupljanje, našu borbu u ekonomiji, a rezultati nisu mali. Izgradnja auto-puta i mnogobrojni zajednički projekti su tu - dodao je Dodik.

On je poručio i ovo:

- Ako je 20. vek bio vek stradanja srpskog naroda, neka 21. bude vek ujedinjenja - zaključio je Dodik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!