UČE JEDNI OD DRUGIH: Susret delegacija Bijeljine i Kikinde – široke mogućnosti za saradnju

V. M.

12. 09. 2021. u 18:16

DELEGACIJA Grada Bijeljina koju je predvodio gradonačelnik Ljubiša Petrović prisustvovala je 36. izdanju festivala „Dani ludaje“, posvećenog bundevi po čijem uzgajanju su Banaćani poznati.

УЧЕ ЈЕДНИ ОД ДРУГИХ: Сусрет делегација Бијељине и Кикинде – широке могућности за сарадњу

Foto: V. Mitrić

Gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač je istakao da se u taj grad „ne dolazi slučajno, nego namerno, ali mu se namerno i vraća“.

- Za Kikinđane „Dani ludaje“ nisu obična manifestacija, jer se brižljivo spremamo i ulepšavamo grad za naše goste, koje s posebnim zadovoljstvom dočekujemo – istakao je Lukač.

Gradonačelnik Bijeljine je u Kikindi bio u uzvratnoj poseti, nakon dve ovogodišnje posete gradonačelnika Lukača Bijeljini – povodom Dana Svetog Pantelejmona i prilikom potpisivanja sporazuma o saradnji između Pedagoškog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača iz Kikinde i Društva defektologa Vojvodine.

- Istinsko je zadovoljstvo boraviti u Kikindi. Ne tako davno napravljeni su prvi koraci u saradnji između Kikinde i Bijeljine, a ova naša poseta rezultat je velike želje da proširimo i osnažimo saradnju, pre svega u oblasti poljoprivrede, ali i svim drugim oblastima za koje postoji obostrani interes i korist za naše građane – naglasio je gradonačelnik Bijeljine, dodajući se uverio da je Kikinda napredna lokalna zajednica, ali i da dva grada imaju šta da nauče jedan od drugog.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)