REJTING - POVOD ZA NOVE SVAĐE: Članovi rukovodstva SNSD-a javno raspravljaju o podršci u narodu

S. MIŠLjENOVIĆ

06. 09. 2021. u 15:05

POSLE izjave zamenika predsednika SDS Milana Radovića, da "najnovijom političkom tezom kako ćemo se tobož mirno razići od Federacije BiH, SNSD uvlači Republiku Srpsku i narod u opasnu igru iz koje možemo izvući samo deblji kraj, te da na ovaj način, koristeći se najjeftinijom politikom i igrajući se osećanjima naroda, žele da povrate rejting koji im strmoglavo pada, jer im više slabo ko veruje" , ubrzo je stigao i odgovor iz SNSD.

РЕЈТИНГ - ПОВОД ЗА НОВЕ СВАЂЕ: Чланови руководства СНСД-а јавно расправљају о подршци у народу

IZBORI Detalj iz jedne od kampanja, Foto Novosti

Član Predsedništva ove stranke Sanja Vulić kaže da se rejting SNSD već godinama potvrđuje na izborima i svedoči o podršci koju imaju širom Republike Srpske. A, zameniku predsednika SDS poručuje da bi to trebao da zna, kao i da se malo više bavi Republikom Srpskom, a manje gradnjom po federalnom Sarajevu.

- Šta je rejting i kako se on stiče, Milan Radović će možda shvatiti kada dobije još jedno dva, tri opoziciona mandata. Tek kada sam stekne bar neki politički rejting, onda će imati i kredibilitet da priča o tuđem - naglasila je Sanja Vulić.

Sanja Vulić, Foto SNSD

Ocenila je i da Radović, u pauzi pravljenja zgrada po federalnom Sarajevu sa kontroverznim biznismenima, nađe vremena da priča o nečijem rejtingu, a posebno rejtingu najveće političke partije - SNSD.

S druge strane, Radović koji je zamenik predsednika SDS je, između ostalog, izjavio i da je bilans petnaestogodišnje vladavine SNSD katastrofalan - i na političkom, i na ekonomskom planu.

- SNSD se već izgubio u nerealnim obećanjima, počevši od referenduma o Danu Republike Srpske, čiji rezultat nikada nije sproveden, preko vraćanja nadležnosti sa nivoa BiH na Republiku Srpsku, u čijem su prenosu sa nivoa RS na nivo BiH učestvovali i isti potvrđivali, pa sve do najnovije priče o mirnom razdruživanju, za koju nemaju podršku nijednog relevantnog međunarodnog faktora - zaključio je Radović.

Milan Radović, Foto SDS

ZGRADA

U ODGOVORU Radoviću, Vulićeva je poručila da javnost u Srpskoj još nije dobila odgovor na pitanje odakle mu novac za zidanje zgrada po Sarajevu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona