DOPUNJENE ZALIHE KRVI U BOLNICI: Dobar odziv građana za akciju dobrovoljnog davanja dragocene tečnosti u Srpcu

O. NIKIČEVIĆ

21. 08. 2021. u 07:13

DRUGA ovogodišnja akcija dobrovoljnog davanja krvi koja je održana u Sportskoj dvorani "9. januar" Srbac u organizaciji Crvenog krsta i Službe za transfuziologiju Opšte bolnice Gradiška, protekla je uspešno, jer je broj odazvanih građana premašio očekivanja, rekao je sekretar OO CK Srbac Igor Jovičić.

ДОПУЊЕНЕ ЗАЛИХЕ КРВИ У БОЛНИЦИ: Добар одзив грађана за акцију добровољног давања драгоцене течности у Српцу

Uvek spremni davaoci krvi iz Srpca

Zadovoljstvo dobrim odzivom nije krila ni doktorka Tatjana Malešević Babić, specijalista transfuzijske medicine u Opštoj bolnici Gradiška u kojoj osiguranici iz Srpca koriste zdravstvenu zaštitu.

- Ovo je bio pravi momenat da se dopune zalihe krvi u Gradišci što ima poseban značaj tokom letnje sezone kada su rizici od povreda najčešći - kaže dr Malešević Babić i dodaje da davaocima nije smetala ni velika vrućina, ni povećan talas širenja epidemije virusa korona na ovom području.

Pripadnik Policijske stanice Srbac, Slavoljub Žujić bio je rekorder na ovoj akciji koji je krv darovao 50. put.

- Znam koliko je dragocena krv u kritičnim trenucima po život i zbog toga se redovno odazivam na akcije. Ne osećam nikakve tegobe, čak se osećam bolje, pa bi bio greh da ne darujem krv nekome kome život visi o koncu - kaže odvažni humanitac Žujić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije