PRAVDE, PRAVA I POSLA! Sedmi Dan otvorenih vrata u Gradskoj kući u Bijeljini

V. M.

31. 07. 2021. u 15:20

MNOGI žitelji Bijeljine iskoristili su još jednu priliku da na Danu otvorenih vrata u Gradskoj kući, u neposrednom razgovoru sa gradonačelnkom Ljubišom Petrovićem i njegovim saradnicima, izlože probleme s kojim se suočavaju, ali i predlože rešenja za unapređenje kvaliteta života u Semberiji.

ПРАВДЕ, ПРАВА И ПОСЛА! Седми Дан отворених врата у Градској кући у Бијељини

Foto: V.M.

- Među temama o kojima smo razgovarali sa našim sugrađanima, prije svega bih izdvojio teme koje se tiču funkcionisanja zajednica etažnih vlasnika, odnosno problema građana koji žive u višeporodičnim stambenim objektima - priča nam gradonačelnik Petrović.

- U ovoj oblasti ima nagomilanih problema, ali često je problem i u nedovoljno zakonski regulisanim pitanjima. Mislim da je dobro što su na jednom mestu predstavnici Komunalne policije i gradske Inspekcije, kako bismo ušli u suštinu problema i pokušali da nađemo rešenja. Naš posao jeste da nađemo rešenja za probleme, koje je nekad moguće rešiti brzo, ali u nekim slučajevima potrebna je dodatna dokumentacija, što samim tim, odlaže mogućnost rešenja.

Foto: V.M.

 

Na sedmom Danu otvorenih vrata sugrađani su podneli i nekoliko inicijativa za asfaltiranje puteva u seoskim mesnim zajednicama.

- Asfaltiranje pojedinih deonica puteva u mesnim zajednicama je u planu i sva budžetska sredstva predviđena za izgradnju komunalne infrastrukture biće uložena u poboljšanje života u seoskim i gradskim mjesnim zajednicama. Trenutno imamo neprijatnu situaciju da je ponuđač koji je pobedio na tenderu za košenje putnih pojasa u zapadnom delu Semberije odustao od potpisivanja ugovora, zbog niske cene koju je sam izlicitirao. Gradska uprava će učiniti sve da nađe način da se putni pojasevi kose i u ovim selima, kako bi se sugrađani kretali putevima uz dobru preglednost, kao što je to i u ostatku Semberije – najavio je Petrović.

Mogućnost zaposlenja je i ovom prilikom bila među čestim temama razgovora, a gradonačelnik Petrović je istakao da će prilikom zapošljavanja u Gradskoj upravi biti strogo poštovane zakonske procedure, odnosno, da će Gradska uprava biti primer otvorenosti prilikom zapošljavanja novih službenika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati