OPŠTINA GACKO UPOZORAVA: Medžlis Islamske zajednice nezakonito gradi spomenik pripadnicima tzv. Armije BiH

S.M.

29. 07. 2021. u 16:16

ODELjENjE za inspekcijske poslove Opštinske uprave Gacko utvrdilo je da je Medžlis Islamske zajednice u Mesnoj zajednici Kula bez zakonom propisane dokumentacije počeo izgradnju spomen-obeležja poginulim pripadnicima takozvane Armije BiH, te je izdalo nalog da se radovi obustave, saopšteno je iz kabineta načelnika opštine Gacko.

ОПШТИНА ГАЦКО УПОЗОРАВА: Меџлис Исламске заједнице незаконито гради споменик припадницима тзв. Армије БиХ

Foto: Printscreen

- Ono što dodatno zabrinjava jeste informacija dobijena iz Policijske stanice Gacko da je u subotu, 31. jula, predviđeno održavanje komemorativnog skupa sa istaknutim zastavama i drugim obeležjima takozvane Armije BiH, a očekuje se dolazak većeg broja pripadnika Patriotske lige BiH. Ova vest proširila se među stanovnicima Gacka i izavala uznemirenost, navodi se u saopštenju.

Na sastanku predstavnika Skupštine opštine, Policijske stanice Gacko i inspektorata, koji je održan tim povodom, zaključeno je da budu preduzete sve propisane mere i radnje koje će doprineti očuvanju dobrosusedskih odnosa na području opštine Gacko.

- U tom cilju održan je sastanak sa predstavnikom organizatora kome je predočeno koju sve zakonom propisanu dokumentaciju mora posjedovati da bi se spomen-obeležje moglo postaviti i zatraženo je uklanjanje obilježja takozvane Armije BiH, navodi se u saopštenju.

Iz kabineta načelnika opštine Gacko ističu da je prioritet održavanje dobrih međunacionalnih odnosa koji su na visokom nivou.

- Izražavamo nadu da će u budućnosti organizatori ovakvih i sličnih manifestacija voditi računa da svojim činjenjem ne stvaraju tenzije među stanovništvom naše opštine, navodi se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna