JAKA PORUKA DODIKA: Dan ustanka svedoči o slavnoj antifašističkoj prošlosti Srba!

S. MIŠLjENOVIĆ

27. 07. 2021. u 17:10

SRPSKI član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da 27. jul, Dan ustanka, svedoči o slavnoj antifašističkoj prošlosti srpskog naroda, kada je zajedno sa mnogobrojnijim narodima rekao "ne" pošasti fašizma i nacizma.

ЈАКА ПОРУКА ДОДИКА: Дан устанка сведочи о славној антифашистичкој прошлости Срба!

FOTO: Novosti

Dodik je naglasio da je ustanak protiv najvećeg zla 20. veka u BiH digao srpski narod, o čemu svedoče i mesta u kojima se obeležava Dan ustanka, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana Predsedništva.

- Istorijski je potvrđena činjenica da su oni koji bi da prisvoje našu antifašistišku prošlost bili na strani onih protiv kojih smo mi ratovali četiri godine. Potomci pripadnika Handžar divizije bi danas da govore o antifašizmu što je vrhunsko licemjerje, ali i revizija istorije koju im nećemo dopustiti - poručio je Dodik, prenosi RTRS.

Baš kao i u Prvom svetskom ratu, naglasio je Dodik, srpski narod je i u Drugom svetskom ratu kao narod izvojevao slobodu i podelio je sa drugima.

- Zato i ne čudi što su se povampirili oni kojima je sloboda poklonjena, jer da su se borili za nju drugačije bi govorili i ponašali se danas - istakao je Dodik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)