MOTOCIKLISTA DROGU KRIO U KINDER JAJETU: Zbog droge uhapšene tri osobe

N. Đ.

26. 07. 2021. u 15:01

PRIPADNICI dobojske policijske uprave u sklopu akcije kodnog naziva „Plantaža 21“, proteklog vikenda, u Brodu i Doboju, uhapsili su tri osobe kod kojih su pronašli, drogu, između ostalog, kod osumnjičenog koji se vozio na motoru, u kutijici od „Kinder jajeta“, a u drugom slučaju na školskom poligonu u kutiji za cigarete.

МОТОЦИКЛИСТА ДРОГУ КРИО У КИНДЕР ЈАЈЕТУ: Због дроге ухапшене три особе

Foto: N. Đ.

- U Brodu, u Ulici Jovana Raškovića, policijski službenici PS Brod postupajući po akciji „Plantaža 21“, u nedelju su, prilikom pretresa lica inicijala A.G., sa područja opštine Brod koje se kretalo motociklom, pronašli su PVC kutijicu od „Kinder jajeta“ u kojoj se nalazila bela praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain, ukupne mase 3,8 grama - saopštili su danas iz Policijske uprave Doboj.

Uhapšeni je se branio da drogu koristi za ličnu upotrebu, čime je počinilo prekršaj iz Zakona o proizvodnji opojnih droga RS. Droga je oduzeta i biće dostavljena u KTC MUP-a RS Banja Luka radi veštačenja.

Droga je u subotu pronađena i na poligonu jedne osnovne škole na području grada Doboja, kod dve potom uhapšene osobe.

- Policijski službenici PS 1 Doboj na školskom poligonu kod lica inicijala S. M. pronašli su PVC vrećicu u kojoj se nalazila opoja droga marihuana ukupne težine 20,631 grama i metalnu drobilicu na kojoj su se nalazili osušeni ostaci biljne materije. Kod lica inicijala K. K. PVC vrećicu u kojoj se nalazilo 5,289 grama marihuane i kutija od cigareta u kojoj se nalazila osušena biljna materija koji svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuana, ukupne težine 8,993 grama. Pomenuta lica su lišena slobode - naveli su iz PU Doboj.

Na osnovu usmene naredbe sudije Osnovnog suda u Doboju izvršen je pretres kuće i drugih objekata koje koristi lice inicijala S. M. pri čemu su pronađene 29 semenki indijske konoplje.

VIŠE KRIVIČNIH DELA

DEŽURINI tužilac OJT Doboj je događaje okvalifikovao kao krivična dela „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ i „Omogućavanje uživanja opojnih droga“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN ZAŠTITE MATERNJEG JEZIKA: Važnost očuvanja kulturnog identiteta