PRIJEM ZA NAJBOLJE: Zaslužena počast semberijskim đacima, uručene i nagrade

V. M.

15. 07. 2021. u 19:34

U GRADSKOJ upravi u Bijeljini je organizovan prijem za 37 nagrađenih učenika i nastavnika u školskoj 2020/21. godini, na osnovu odluke o stipendiranju učenika i studenata, sufinansiranju naučnoistraživačkih radova i nagrađivanju učenika i nastavnika.

ПРИЈЕМ ЗА НАЈБОЉЕ: Заслужена почаст семберијским ђацима, уручене и награде

Foto: V. Mitrić

Nagrađen je 21 je učenik generacije osnovnih i srednjih škola, osam učenika koji su osvojili neka od prva tri mesta na takmičenjima, počev od nivoa Republike Srpske i osam nastavnika odnosno profesora koji su bili njihovi mentori i pripremali ih za takmičenja.

- Gradska uprava je iz budžeta izdvojila za ovu namenu oko 3.700 KM, a u iznosima od 50 KM do 100 KM. Učenici koji su osvojili treće mesto na nekom od takmičenja dobili su 50 KM, za drugo mesto 75 KM i 100 KM za prvo mesto čenici generacija srednjih i osnovnih škola takođe su dobili 100 KM kao i nastavnici odnosno profesori koji su pripremali za takmičenje učenike - rekla je Gordana Antić iz Odeljenja za društvene delatnosti.

Učenici generacija osnovnih i srednjih škola na lični zahtev imaju pravo na učeničke ili studentske stipendije tokom daljeg školovanja.

- Čestitam svim učenicima koji su danas u ovoj sali, to je stvarno naporan rad, jer osim talenta koji morate imati, jako puno truda deca ulože u to, da bi postigli ovakve rezultate kao što su postigli ovi učenici. Jako nam je bitno da Grad to prepoznaje jer to znači, svi su zadovoljni i srećni - dodala je Nada Vasiljević profesor matematike i programiranja u Tehničkoj školi „Mihajlo Pupin“.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati