RELJIĆ ISKLJUČEN IZ SNSD: Opštinski odbor doneo odluku o načelniku opštine Kozarska Dubica

S.M.

06. 07. 2021. u 20:30

RADENKO Reljić, načelnik opštine Kozarska Dubica isključen je iz SNSD, odluka je donesena jednoglasno na sastanku proširenog opštinskog odbora. Pet odbornika koji su napustili ovu stranku dobilo je rok od dva dana da razmisli o povratku u partiju.

РЕЉИЋ ИСКЉУЧЕН ИЗ СНСД: Општински одбор донео одлуку о начелнику општине Козарска Дубица

Foto: ATV

- Ovim odbornicima koji su napustili partiju dali smo mogućnost 48 sati da se vrate u partiju, ako to urade smatraćemo da nisu nikada ni otišli, ako to ne učine biće potvrđena odluka o njihovom isključenju, rekao je predsednik SNSD Milorad Dodik.

Podsećamo, pet odbornika u Skupštini opštine Kozarska Dubica napustilo je Klub odbornika SNSD prošle sedmice.

Iz SNSD su istupili Vlado Kaurin, Ljubinko Reljić, Siniša Zlokapa, Senada Zlokapa i Suzana Babić, koji će u narednom periodu biti nezavisni odbornici u lokalnoj skupštini.

U Kozarskoj Dubici je došlo do lomova u Skupštini nakon što je na predlog NPS zatraženo da se usvoji plan trošenja donacije od 4 miliona maraka iz Srbije. Ovu inicijativu je odbio načelnik Reljić i njemu pet odanih odbornika SNSD.Skupština je prekinuta a dan kasnije 5 odbornika je istupilo iz SNSD. Nakon toga je ministarstvo finansija RS zatražilo da se novac os donacije iz Srbije vrati dok se ne usvoji tačan plan trošenja sredstava. Otkriveno je i da je 5000 evra već povučeno sa računa. Ipak koji dan kasnije načelnik Reljić je rekao da je novac vraćen na račun i da se radilo o pozajmici. Poručio je i da je ministarstvu finansija RS prosleđen plan trošenja sredstava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!