DOBOJ OBELEŽAVA DAN GRADA: Snaga Srpske je u snazi njenih lokalnih zajednica

S.M.

25. 06. 2021. u 13:30

PREDSEDNIK Republike Srpske Željka Cvijanović, koja je danas u Doboju prisustvovala svečanoj akademiji povodom Dana grada, rekla je da je Srpska snažna onoliko koliko su snažne njene lokalne zajednice, te naglasila da će Doboj, koji je realizovao mnoštvo dobrih projekata, i dalje imati podršku republičkih institucija.

ДОБОЈ ОБЕЛЕЖАВА ДАН ГРАДА: Снага Српске је у снази њених локалних заједница

Foto: Srna

Cvijanovićeva, koja je prisustvovala svečanoj akademiji u Centru za kulturu i obrazovanje, u obraćanju je istakla da je praznik Doboja - praznik cele Srpske.


- I da ulažemo u Srpsku i u svaku opštinu. Ponosna sam na to šta smo do sada uradili u Doboju, na mnoštvo dobrih projekata i zahvalna sam ljudima koji su na lokalnom nivou prepoznali potrebe građana i delegirali dobre projekte republičkim organima u smislu da oni budu sprovedeni, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je ocenila i da je gradska vlast odgovorna prema građanima, kao i republička, te da treba treba ići putem razvoja uprkos pandemiji.


-Srpska je u tom smeru pokazala žilavost i svoje kapacitete. U tome je snaga Srpske, rekla je Cvijanovićeva i zahvalila ljudima iz zdravstvenog sektora koji su pomogli u vezi sa pandemijom virusa korona.


Ona je naglasila da će Doboj i dalje imati podršku republičkih institucija, te istakla da je potrebna ta veza lokalnog i republičkog jer bez toga nema rješavanja problema na lokalnom nivou.


-Važno je da se oslanjamo jedni na druge i imamo stabilne lokalne zajednice, čime je svetla budućnost cele Srpske. Živio Doboj i živela Srpska, poručila je Cvijanovićeva.
Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić rekao je u obraćanju da je Doboj danas postao najveće gradilište u Srpskoj, a sve zbog političke stabilnosti koja postoji u ovoj lokalnoj zajednici.


-Doboj je otvoren grad za sve koji u njemu hoće da žive, rade i da razvijaju ovu lokalnu zajednicu. Naš grad ide naprijed i čvrsto vjerujem da ćemo obaviti taj zadatak u saradnji sa najvišim institucijama Srpske i BiH, rekao je Jerinić.


Na svečanosti povodom Dana grada nagrađeni su učenici generacije u tom gradu, kao i uspešni pojedinci i kolektivi u gradu i šire, među kojima je bio i direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić.


Dan grada Doboja slavi se 28. juna, kao sećanje na prvi pisani pomen Doboja, u dubrovačkom pismu ugarskom kralju Žigmundu, od 28. juna 1415. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (1)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina