"MUZIKA JE MOJ PUT": Mladi virtuoz harmonike Đorđe Perić osvojio je svoju stotu nagradu (FOTO)

V. Mitrić

17. 06. 2021. u 08:58

JEDANAESTOGODIŠNjI virtuoz harmonike Đorđe Perić iz Bijeljine osvojio je zlatnu medalju i svoju jubilarnu stotu nagradu, na Internacionalnom muzičkom festivalu u Moskvi koji je održan od 15 maja do 15 juna u onlajn formatu.

МУЗИКА ЈЕ МОЈ ПУТ: Млади виртуоз хармонике Ђорђе Перић освојио је своју стоту награду (ФОТО)

Foto: V. Mitrić

Đorđe kaže da za njega 100 osvojenih nagrada predstavlja veliki uspeh ,“ali i čast što može da na taj način predstavlja svoj grad, Republiku Srpsku i BiH“.

- Od svih putovanja na razna takmičenja izdvojio bih Svetski trofej harmonike u Portugalu, gde sam predastavljao BiH a boravio sam u gradu Faro koji je čaroban – priča nam Đorđe.

Ljubav prema muzici Đorđe  je nasledio od oca Slaviše Perića koji mu je uzor ali i profesor.

Foto: V. Mitrić

- Moj tata je direktor Muzičke škole „Kornelije Stanković“ i moj profesor, studirao je u ukrajinskoj Odesi i svakodnevno mi prenosi znanje  a pored njega uzor su mi je i Jurij Šiškin i Vladimir Murza - kaže Đorđe i dodaje da je muzika je njegov put i da želi da njome ozbiljno bavi.

Prvi nastup Đorđe je imao u Ugljeviku sa četiri godine a prvu nagradu osvojio je u Loznici sa samo šest godina.

- Prvi nastup pamtim kao  upoznavanje sa svetom muzike, nisam imao tremu ni tada a nikada ni posle toga. Prvu nagradu osvojio sam 2016 godine kada sam imao šest godina i tada sam već znao nekoliko kompozicija da sviram . dodao je Đorđe.

Foto: V. Mitrić

Govoreći o nastupima Đorđe kaže da voli da svira pred punom salom a da su mu jedni od najdražih nastupa u Andrićgradu gde je nastupao više puta na poziv proslavljenog svetskog režisera Emira Kusturice.

Đorđe Perić je završio peti razred Osnovne škole „Knez Ivo od Semberije“ sa odličnim uspehom.

- Dnevno vežbam harmoniku dva sata, a kad sse spremam za takmičenje i više, imam i slobodnog vremena za druženja sa drugarima - rekao je Đorđe.

U dosadašnjoj karijeri ovaj mladi virtuoz harmonike osvojio je 100 nagrada iz 25 zemalja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!