KADA ĆE RS SLAVITI SVOJ DAN? Dodik odgovorio posle napada opozicije

Novosti online

06. 06. 2021. u 16:19

SRPSKI član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio da ni Mirko Šarović, ni Branislav Borenović, niti bilo ko drugi u Republici Srpskoj ne treba da brani Dan Republike Srpske od Dodika, koji je za razliku od njih učestvovao u njenom proglašavanju.

КАДА ЋЕ РС СЛАВИТИ СВОЈ ДАН? Додик одговорио после напада опозиције

Foto: Printskrin/ilustracija

- Svim dobronamernim ljudima je jasno da sam odgovarao na pitanje, na nečije ideje da i Republika Srpska svoj dan slavi kada slavi svoj dan i Srbija. Ti dobronamerni su mogli takođe da pročitaju da sam rekao da o toj ideji treba razgovarati, i da će se 9. januar uvek slaviti u Republici Srpskoj. Niti sam rekao da ćemo Dan republike slaviti na neki drugi datum, niti je ta odluka u mojim rukama - naglasio je Dodik.

Na pitanje da prokomentariše reagovanja opozicije na njegovu izjavu u vezi sa obeležavanjem Dana Republike, Dodik je rekao da je zadivljen spremnošću SDS-a i PDP-a da brane Republiku Srpsku od Dodika.

- Još kada bi bili spremni da je brane od velikobošnjačke politike ili međunarodne okupacije priznao bih im da su patriote. Ovako, samo potvrđuju da su lovci na skupljanje jeftinih poena - zaključio je Dodik.

(SRNA)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)