DODIK OPET MATIRAO SARAJEVO: Ako smeta 9. januar, slavićemo Dan republike kad i Srbija

Novosti online

05. 06. 2021. u 19:27

PREDSEDAVAJUĆI Predsedništva BiH Milorad Dodik podržaće ideju da se Dan Republike Srpske umesto 9. januara obeležava 15. februara, kad i Srbija slavi svoj Dan državnosti.

ДОДИК ОПЕТ МАТИРАО САРАЈЕВО: Ако смета 9. јануар, славићемо Дан републике кад и Србија

Foto: D. Pozderović

Kažu nam da ne možemo da slavimo Dan republike 9. januara zato što je to navodno verski praznik. Taj dan će ostati naša krsna slava i mi ćemo to obeležavati, kaže Dodik.

- Meni niko ne može zabraniti da tog dana odem u crkvu i učestvujem u službi. A šta mislite za ideju koju čujem ovih dana da Republika Srpska utvrdi da je 15. februar Dan Republike Srpske, na isti dan kao i Srbija.Mislim da je to dobra ideja - navodi predsedavajući Predsedništva BiH.

Kako dodaje, popričaće s partnerima u Republici Srpskoj i omogućiti da se to pitanje reši.

- Ako su oni (Bošnjaci) povređeni pa ne može 9. januara, da li će im smetati 15. februar? To je dan Prvog srpskog ustanka, a i mi u Republici Srpskoj smo Srbi - poručuje Dodik.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

USVOJEN IZBORNI ZAKON REPUBLIKE SRPSKE: Rasprava u NSRS se odužila do dva sata posle ponoći