CVETANJE ALGI U VRBASU: Voda je bezbedna za piće

R. S.

03. 06. 2021. u 19:44

U AKUMULACIJI Bočac došlo je do pojave "cvetanja", izazvane biološkim procesima usled hiperpodukcije algi, a laboratorijska ispitivanja su pokazala da nema promena u kvaliteti vode za piće i da je ona zdravstveno bezbedna .

ЦВЕТАЊЕ АЛГИ У ВРБАСУ: Вода је безбедна за пиће

Foto: Vodovod Banjaluka

Ova pojava je karakteristična za aktuelne vremenske prilike, a iz "Vodovoda" Banjaluka su objasnili da su u laboratorijama povećana uzorkovanja i analize.

Laboratorijskim ispitivanjima je potvrđeno da nije došlo do degradacije kvaliteta sirove vode reke Vrbas na vodozahvatu Novoselija.

- Svi analizirani parametri u sirovoj vodi odgovaraju I i II klasi voda prema Uredbi o klasifikaciji voda i kategorizaciji vodotoka. Takođe, laboratorijski rezultati su pokazali da nema promena u vrednostima parametara kvaliteta vode za piće i da je ona zdravstveno bezbedna, te odgovara pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode namenjene za ljudsku potrošnju - poručili su iz banjalučkog "Vodovoda".

Iz "Vodovoda" podvlače da će se pratiti stanje, te da će o eventualnim promenama, javnost  biti blagovremeno obaveštena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna