NA DŽIP PUCANO SA DVE STRANE? Počelo izvođenje dokaza odbrane na suđenju za ubistvo Krunića

O. MATAVULj

29. 05. 2021. u 08:30

NA suđenju za ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića, njegovog telohranitelja Žarka Pavlovića i ranjavanje vozača Gorana Ilića u Okružnom sudu u Banjaluci juče je počelo izvođenje dokaza odbrane koja tvrdi da zločin nije izvršen onako kako to prikazuje tužilaštvo.

НА ЏИП ПУЦАНО СА ДВЕ СТРАНЕ? Почело извођење доказа одбране на суђењу за убиство Крунића

Foto Arhiva

Tanja Savić, branilac prvooptuženog Benedija Đukanovića, smatra da na Krunićevo vozilo nije pucano samo s jedne, desne strane, kako to tvrdi tužilaštvo, već sa dve strane. Zato je predložila da se uradi mešovito balističko-medicinsko veštačenje, što je sud i odobrio.

Savićeva tvrdi da balističkim veštačenjem tužilaštva nisu određeni pravci pucanja, i ulazak projektila u vozilo.

- Optužnica je zasnovana na iskazu Ilića, a veštačenjem želimo dokazati da se to nije odigralo onako kako je navedeno. Krunić je pogođen s desne strane, a sve povrede su na levoj - rekla je Savićeva.

MATERIJALNI DOKAZI

ODBRANA Benedija Đukanovića najavila je da će u nastavku saslušati tri svedoka, zatim stručnjaka za DNK analize, i da će izvesti materijalne dokaze i veštačenje s kojim namerava da dokaže da "tojota" u kojem su bile žrtve, a koja ima automatski menjač, nije mogla sama da se zaustavi, već da je neko to namerno morao da uradi.

ZLOČIN Izrešetano vozilo Slaviše Krunića, Foto D. Pozderović

Osim Đukanovića za planiranje i organizovanje ubistva optužen je Emilio Baldo, a u svemu je učestvovao i Željko Kovačević koji je ubijen u razmeni vatre s Ilićem. Za pomaganje u zločinu optužen je i bivši radnik "Sektor Sekjuritija" Rodoljub Gajić.

Odbrana je kao dokaz izvela veštačenje tragova barutnih čestica iz "golfa" koji je koristio Đukanović, a koji je pronađen u Tešnju godinu dana nakon zločina. Veštačenje je uradilo tužilaštvo, koje taj dokaz nije koristilo, verovatno zbog činjenice da u vozilu barutne čestice nisu pronađene.

- Čestice nisu pronađene. Ukoliko vozilo nije bilo dobro zatvoreno i čuvano, moguće je da su uništene ili nestale. Da li ih je uopšte bilo, to ne možemo znati - rekla je veštak Vesna Matić.

Uz pomoć veštaka Zorana Obradovića odbrana je utvrdila i da Đukanovićev DNK nije bio prisutan u "opel korsi" koju je, prema optužnici, koristio Baldo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri