PESKOV OCENIO: Eskalacija sukoba na Bliskom istoku je pretnja i za Rusiju

Novosti onlajn

17. 05. 2021. u 12:14

Kremlj smatra vrlo važnim sprečiti dalji razvoj scenarija upotrebe sile u palestinsko-izraelskom konfliktu, saopštio je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

ПЕСКОВ ОЦЕНИО: Ескалација сукоба на Блиском истоку је претња и за Русију

Foto: Tanjug/AP

- Vrlo je važno sprečiti da događaji dobiju oblik scenarija upotrebe sile. Zato se preduzimaju vrlo energični napori i na liniji "kvarteta" (Rusija, SAD, UN, EU) i raznih država kroz bilateralne kanale u stalnom su kontaktu i sa Izraelcima i sa Palestincima kako bi se sprečila razmena udara - rekao je Peskov.

Eskalacija palestinsko-izraelskog konflikta predstavlja pretnju za Rusiju, jer se nalazi u susednom regionu, izjavio je Peskov, komentarišući reči ruskog predsednika Vladimira Putina da se ovaj konflikt dešava u neposrednoj blizini od ruske granice.

- Bliskoistočni region se ne nalazi na nakon drugom kontinentu, to je susedni region, na to se misli kada se kaže neposredna blizina. I ovaj konflikt (između Palestine i Izraela) zaista predstavlja opasnost u slučaju nekontrolisane eskalacije i nastavka - rekao je on.

Kremlj je krajnje zabrinut porastom broja žrtava u palestinsko-izraelskom konfliktu i raketnim napadima, uključujući i na kancelarije medija.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (0)