NEMCI ZABRANILI MUSLIMANSKU MREŽU: Ansar internešenel pod humanitarnim velom finansirao terorizam

D. D. S.

05. 05. 2021. u 16:44

NEMAČKA zabranjuje aktivnosti organizacije Ansar internešnel, za koju Berlin tvrdi da, pod velom humanitarne pomoći, zapravo finansira terorizam širom sveta. Nemačko Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da se moraju "isušiti izvori finansiranja terorizma ukoliko vlasti žele da se bore protiv toga".

НЕМЦИ ЗАБРАНИЛИ МУСЛИМАНСКУ МРЕЖУ: Ансар интернешенел под хуманитарним велом финансирао тероризам

Depositphotos

U saopštenju Ministarstva navodi se da je Ansar internešnel "širio salafistički pogled na svet i da su finansirale terorizam pod maskom humanitarne pomoći". Nemački mediji preciziraju da je novac skupljan u dobrotvorne svrhe, odlazio delom i za finansiranje organizacija kao što su Nusra front u Siriji, blizak al-Kaidi, palestinskoj militantnoj grupi Hamas i militantima al-Šabab u Somaliji.

Policija izvršila pretres nekoliko zgrada u 10 nemačkih pokrajina, u okviru akcije zabrane ove organizacije sa sedištem u Dizeldorfu. Ansar internešenel u svom statutu navodi da joj je svrha da pomaže projekte muslimanske zajednice širom sveta. Samo u 2018. godini Ansar je prikupio osam do 10 miliona evra u donacijama, navodi agencija AFP pozivajući se na predsedavajućeg organizacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!