POTRESNE REČI KRALJICE ELIZABETE: Prisetila se princa Filipa, jedan događaj joj se zauvek urezao u pamćenje

Novosti online

04. 05. 2021. u 09:57

BRITANSKA kraljica Elizabeta se u saopštenju povodom stogodišnjice stvaranja Severne Irske podsetila posebnih trenutaka koje je tamo provela sa pokojnim suprugom princom Filipom.

ПОТРЕСНЕ РЕЧИ КРАЉИЦЕ ЕЛИЗАБЕТЕ: Присетила се принца Филипа, један догађај јој се заувек урезао у памћење

Foto: Chris Jackson/Pool via AP

Poruka, koja je potpisana sa "Elizabeta R." (Elizabeta Regina), započela je podsećanjem na istorijske okolnosti koje su dovele do stvaranja Severne Irske, i istakla je da su mir i raznovrsnost najveće bogatstvo.

Ona je podsetila i na posetu Severnoj Irskoj pre 10 godina, gde joj je društvo pravio nedavno preminuli suprug.

- U lepom sećanju mi je ostala poseta Severnoj Irskoj pre 10 godina, tokom koje je i princ Filip bio sa mnom. Čuvaću ta sećanja na duh dobre volje koji sam videla iz prve ruke - napisala je kraljica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)