IAKO JE PREKINUO ŠTRAJK GLAĐU: Vašington i dalje traži da Navaljni bude oslobođen

Novosti onlajn

23. 04. 2021. u 22:41

SJEDINjENE Države su upoznate s tim da je ruski opozicionar Aleksej Navaljni prekinuo štrajk glađu ali i dalje pozivaju na njegovo oslobađanje, saopštila je predstavnica Stejt derpartmenta za medije Džalina Porter.

ИАКО ЈЕ ПРЕКИНУО ШТРАЈК ГЛАЂУ: Вашингтон и даље тражи да Наваљни буде ослобођен

Foto: Depositphotos

- Duboko smo zabrinuti zbog njegovog zdravlja i bezbednosti i nastavljamo da tražimo da bude oslobođen bezuslovno - rekla je portparolka.

Ruski bloger i opozicionar, koji služi zatvorsku kaznu u Vladimirskoj oblasti, objavio je ranije danas da prekida štrajk glađu.

- Ne povlačim zahtev da mi omoguće posetu neophodnog lekara – gubim osećaj u delovima ruku i nogu, i želim da znam šta je to i kako da se leči, ali uzimajući u obzir napredak i sve okolnosti prekidam štrajk glađu. Po pravilu, to će isto potrajati 24 dana i kažu da je čak teže - navodi se na nalogu Navaljnog na Instagramu.

Navaljni, koji služi kaznu u zatvoru u Vladimirskoj oblasti, objavio je štrajk glađu 31. marta sa zahtevom „da se ispoštuje zakon i da se omogući poseta izabranog lekara“. Kako je naveo, njegovo zdravstveno stanje se pogoršalo. 

Iz Kremlja su poručili da druge države ne treba da interesuje zdravstveno stanje zatvorenika na teritoriji Rusije, a portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova prokomentarisala je zahteve zapadnih zemalja da se lekarima omogući pristup Navaljnom, pozivajući ih da se pozabave takvim pitanjima na svojoj teritoriji i kao primer navela osnivača „Vikiliksa“ Džulijana Asanža kome je neophodna hitna medicinska pomoć.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (4)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)